Ahir ho van anunciar via comunicat i hui els tres partits que han signat l’acord per a governar l’Ajuntament de Bétera durant els pròxims anys han escenificat el pacte en una roda de premsa celebrada al Castell de Bétera.

Tal com ja van explicar, les negociacions han sigut complicades però finalment han volgut posar en valor els punts i projectes que els uneixen i en els quals es posaran a treballar a partir del dilluns, després del Ple d’Investidura del demà dissabte en el qual Elia Verdevío serà investida Alcaldessa de Bétera.

Tal com han confirmat, només hi haurà tres regidors alliberats (és a dir, amb sou), un en cadascun dels partits que formen part de l’acord. La regidor alliberada del PP serà Elia Verdevío, Eva Martínez serà la regidor amb sou de C’s i Gloria Campomanes de Mas Camarena – Torre en Conill serà la tercera edil alliberada.

Les àrees que gestionarà cada partit encara no estan tancades del tot, encara que ja s’han donat algunes pinzellades seguint els perfils i la formació de cadascun dels regidors. Així sabem que Elia Verdevío, a més de l’alcaldessa, serà la responsable d’un dels pilars del consistori, l’àrea d’Hisenda i Administració General. També els populars es faran càrrec de l’àrea de Serveis Socials, entre altres.

De la coalició Mas Camarena – Torre en Conill sabem que Gloria Campomanes serà l’encarregada de dirigir el departament d’Obres Públiques; Mª José Yago serà la responsable de Parcs i Jardins; i Carlos Abad s’encarregarà directament de l’àrea d’Urbanitzacions i de gestionar el problema de l’aigua en el municipi.

Per la seua part C’s es queda amb l’àrea d’Urbanisme de la qual s’encarregarà Eva Martínez. Els regidors d’este partit es repartiran també les àrees de Noves Tecnologies i Patrimoni. Previsiblement Joaquín Gomez serà l’encarregat de l’àrea de Comerç.

Primeres accions de govern

El primer que faran a partir del dilluns quan arriben al consistori serà posar-se a treballar per a posar solució al problema de l’aigua que pateix el municipi. D’una banda treballaran en les fugides i al problema dels nitrats en el barri antic i per un altre, intentaran solucionar el pagament de la quota del Emshi, “els 4.000 veïns de les urbanitzacions estem pagant la quota de tot el municipi, la nostra factura és 5 vegades més cara del que hauria de ser i a aquesta situació injusta cal posar-li solució com més prompte millor”, ha puntualitzat Carlos Abad.

Eva Martínez (C’s) ha destacat que treballaran des de ja perquè l’el Ajuntament de Bétera siga més eficient, “ens preocupa molt l’eficiència, sabem que s’han perdut subvencions per valor de més de 100.000 euros per no haver-se pagat a temps. Estarem alerta perquè no se’ns escape cap”.

Per part seua, la que previsiblement serà a partir de demà la nova Alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío (PP), ha confirmat que s’han establit compromisos amb la zona sud del municipi que “no s’estudiaran, es faran. La construcció del centre cívic està garantida com les dotacions educacionals necessàries per a aquesta zona però també per al nucli urbà. No és un pacte de bones intencions sinó de possibles”.

&nbsp

Imprimir article
Comenta aquesta notícia