Dissabte a les 12 en punt començava el Ple de Constitució de la Corporació Municipal del nou Ajuntament de Bétera amb els regidors electes després de les Eleccions Locals del 26 de Maig i l’elecció de l’alcaldessa. El nou Ajuntament de Bétera per als pròxims quatre anys (Legislatura 2019-2023) es va constituir en el Saló de Plens del Castell amb total solemnitat i en una sessió pública a la qual  van assistir nombrosos veïns i veïnes del municipi.

El Secretari de l’Ajuntament de Bétera, Vicente Segarra, primer va constituir la denominada Mesa d’Edat, tal com marca la llei. El membre de major edat va ser Carlos Abad (Mes Camarena – Torre en Conill) i Maria Segura (PP) va ser l’edil electa de menor edat. Després de la constitució de la taula, els regidors electes van ser nomenats un a un per a entregar la documentació al Secretari i després van anar jurant o prometent la Constitució Espanyola i prenent, al seu torn, possessió del càrrec de Regidor.

Elecció de l’Alcalde o Alcaldessa

Després d’esta primera part es van presentar oficialment els candidats a l’Alcaldia i es va votar a mà alçada i davant el públic. Compromís per Bétera va presentar a la seua candidata, Cristina Alemany; per la seua part el PSPV-PSOE va presentar a Maria José Ballesteros i el Partit Popular va presentar a la seua candidata Elia Verdevío, qui finalment va ser proclamada Alcaldessa de Bétera gràcies als vots dels 4 regidors del PP, els 3 de Ciutadans i els vots de 4 edils de Mas Camarena – Torre en Conill.

La popular era proclamada i investida Alcaldessa de Bétera, jurava el seu càrrec i rebia el bastó de mà de la ja ex alcaldessa de Bétera, Cristina Alemany, qui li desitjava molta sort i li aconsellava tindre molta paciència. Elia Verdevío no va poder contindre les llàgrimes d’emoció mentre rebia els aplaudiments del públic i de tots els regidors.

Discursos dels portaveus

Després va arribar el torn que els portaveus de cada grup polític prengueren la paraula. La primera a intervindre va ser la portaveu de Compromís. Cristina Alemany es va acomiadar del seu càrrec d’Alcaldessa de Bétera fent balanç dels quatre anys de govern, “ens hem trobat amb dificultats, en molts moments hem hagut de remar contracorrent però els moments més complicats han vingut acompanyats de bones notícies, d’alegries i de satisfacció per obtindre recompenses pel treball ben fet: governar pensant en la ciutadania i atenent les seues peticions sempre que ha sigut possible”.

Cristina Alemany va aclarir que “quatre anys passen molt ràpid i moltes vegades els temps no els marquem els polítics, ho marca el propi funcionament de l’administració, terminis que són indefugibles i que desafortunadament han suposat que bona part dels projectes no es materialitzen en la legislatura passada sinó que veurem materialitzats en els pròxims mesos”.

La portaveu del Partit Socialista, Mª José Ballesteros, va assegurar que la seua formació treballarà per Bétera i pels seus ciutadans, “estarem atents i vigilants perquè en cap cas es retrocedisquen o limiten drets dels habitants de Bétera que tant ens ha costat aconseguir als governs progressistes socialistes”.

Per la seua part Fidel Valcarce (Vox) va agrair a tots els votants que han confiat en el seu partit i va desitjar al nou govern municipal “el major dels encerts en la seua gestió” i va assegurar que possiblement tots els grups polítics comparteixen objectius a aconseguir durant els pròxims anys.

Eva Martínez (C’s) va dedicar paraules d’agraïment al govern ixent per la seua dedicació i treball i va assegurar que el seu treball “serà al servei de tots i amb la ferma voluntat d’integrar el municipi, perquè Bétera som tots i perquè junts som més forts”.

El portaveu popular, Manuel Pérez, va voler donar les gràcies als partits que han donat suport a el pacte i va assegurar que des del PP esperen una oposició dura i ferma. A més va definir amb alguns adjectius a la que ja és la nova Alcaldessa de Bétera, “sabem que tenim al capdavant a una dona valenta, treballadora, honesta, lluitadora i molt sincera, recolzada per un molt bon equip”.

Carlos Abad (Mas Camarena – Torre en Conill) va assegurar que el seu objectiu és donar un bon servei a la localitat “en contra del que pensen algunes persones, continuarem treballant no solament per a les nostres urbanitzacions, també per a la resta d’urbanitzacions i per al nucli urbà perquè com a regidors ens devem a la totalitat de Bétera”, va assegurar.

L’última a prendre la paraula va ser l’Alcaldessa de Bétera. Elia Verdevío va donar les gràcies als partits que han facilitat l’acord de govern i va assegurar que creu en una nova manera de fer política però sobretot a mirar a les persones a la cara i a dir la veritat. “Crec que units som més forts, i aquesta força naix de la generositat. Podem dir que hem sabut amb orgull fer xicotetes nostres diferències i grans nostres coincidències, i la nostra major coincidència és treballar pels veïns d’aquest municipi” va declarar.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia