La setmana passada la regidoria de Dona i Igualtat va organitzar en col·laboració amb el Centre de Salut del municipi un taller de primers auxilis dirigit a pares, mares o a qualsevol persona en contacte amb bebés amb l’objectiu de saber com actuar davant situacions d’emergència. El taller va estar impartit per la pediatra Ana Armicent i l’infermer Paco Cano, tots dos pertanyents a la unitat del pediatria del centre de salut de Bétera.

La sala de Casa Nebot es va quedar xicoteta per a acollir a la gran quantitat de persones que van acudir amb els seus bebés al taller que es va dividir en dues parts. Durant la primera part els experts van realitzar una completa explicació sobre una guia de primers auxilis en la qual es van tractar recomanacions sobre com actuar davant situacions de febra alta, congestió nasal en bebés, convulsions, tos, espasmes del pla, al·lèrgies als aliments, cremades o ferides.

Ja durant la segona part es va impartir un taller sobre reanimació cardiopulmonar infantil i es van realitzar pràctiques amb ninots per a saber bé els passos a seguir i com realitzar esta tècnica amb èxit.

A més els professionals mèdics van incidir en la importància de la prevenció. Per a això van informar els pares sobre multitud de recomanacions per a evitar situacions d’emergència com ofegaments amb el menjar o el perill d’ofegar-se amb objectes. A més els pares i mares van poder plantejar i preguntar les seues principals preocupacions.

La pediatra va recordar que a l’estiu les morts per ofegament en les piscines o en el mar són la segona causa de mortalitat infantil per darrere dels accidents de trànsit, “els adults que estiguen a cura de bebés i xiquets han de saber que poden ofegar-se fins i tot en piscines amb molt poca aigua, per això hem d’incidir molt en la prevenció d’este tipus d’accidents”, va explicar.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia