Cada matí quatre amigues de Bétera s’ajunten per a caminar per la zona de les moreres al costat del barranc. La seua rutina d’exercici diària és interrompuda durant 30 minuts per a recollir els plàstics que es van trobant pel camí. Cadascuna recull una bossa diària amb tots els plàstics, envasos i tovalloletes que poden carregar, alhora que pengen cartells en els quals amb senzills missatges alerten als veïns que tot el que tiren ho arrossega la pluja pel barranc i fins al mar.

Ara esta iniciativa ciutadana s’ha fet un poquet més gran. Els dissabtes al matí queden a la porta del Poliesportiu (la que dóna al barranc) i a elles poden sumar-se tots els veïns i veïnes que ho desitgen.

Per a la recollida només els demanen que porten dues bosses grans de fem i uns guants, “cada dissabte se sumen dos o o tres persones a nosaltres. Malaudarament les bosses s’omplin en un no res per la quantitat de plàstic que hi ha i a penes ens hem mogut de la zona del barranc on aparquen els cotxes”, ens explica Antonia, una de les impulsores de la iniciativa.

Entre tots recullen unes 10 bosses de fem ben plenes que transporten fins a un contenidor groc, “nosaltres recollim envasos però hi ha de tot, per això fem les fotos per a publicar-les i alertar a qui corresponga perquè vagen a recollir-lo”, expliquen.

“Realitzem un esforç que és molt gratificant, amb l’esperança de futur per als nostres xiquets i joves. Per a un demà que esperem siga millor”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia