Bétera ha rebut a visita del Director General de Fons Europeus de la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic, Andreu Iranzo, la Directora General de Planificació i Serveis de Labora-Servef, així com diferents membres de la Comissió Europea, per a veure en primera persona com funciona i es desenvolupa el curs el programa “*Et FormemBétera III”.

Este programa mixt complementa ocupació i formació amb l’objectiu de millorar la qualificació i facilitar la inserció laboral de les persones participants i està emmarcat dins dels programes de Formació Professional per a l’Ocupació de Labora.

Durant la visita, el Director del projecte, José Francisco Giner, ha explicat el funcionament dels diferents cursos així com els bons resultats que s’han obtingut. Giner va voler destacar la motivació existent per part de l’alumnat i les ganes amb les que acudeixen cada dia. La primera parada va ser en el viver on acudeixen 10 alumnes i alumnes, i posteriorment van ser a les aules on es trobaven 10 persones més realitzant la formació.

Abans de finalitzar la visita, es va mostrar un vídeo resumeixen del curs anterior. I tres alumnes del passat any van comptar la seua experiència. Totes elles van agrair la confiança depositada en l’alumnat i van donar paraules de suport i motivació a les persones que s’estan formant actualment.

Este projecte contempla dos certificats de professionalitat (Nivell I), de la família professional agrària, “Activitats Auxiliars en Vivers, Jardins i Centres de Jardineria”. I de la família professional administració i gestió, “Operacions Auxiliars de Serveis Administratius i Generals”. Este programa ha rebut una subvenció del FSE a través del Servei Valencià i Formació Labora de 232.054 euros.

L’alumnat participant és contractat des del primer dia, amb un contracte de formació i aprenentatge que permet als participants combinar la jornada laboral amb la formació professional i, a més, permet una experiència laboral en els certificats de professionalitat que estiguen cursant.

Des de l’Agència d’Ocupació i Desenvolupament Local s’impulsa la realització de programes de formació per a l’ocupació amb l’objectiu de millorar la inserció laboral.

La Direcció General de Fons Europeus presentarà oficialment el projecte “Et Formem Bétera III” a la Comissió Europea, com a bona pràctica, per a la resta de les regions d’Espanya i Europa.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia