Segons la previsió meteorològica d’Aemet este dimecres arriba la calor sufocant a la Comunitat Valenciana així com a la resta del país. Les temperatures patiran un ascens generalitzat en tota Espanya, aplegaran fins als 30° a la ciutat de València i fregarà els 35° en altres localitats de l’interior de la província.

A Bétera hui dimecres les temperatures màximes aconseguiran els 31° i Aemet estima que el termòmetre anirà en augment cap al final de la setmana amb temperatures màximes de 33° el dijous, 37° el divendres i el dia més sufocant serà sens dubte el dissabte, on el termòmetre pujarà en la nostra localitat fins als 39°.

La primera onada de calor de l’estiu es deu a l’entrada d’aire molt càlid d’origen africà que dispararà les temperatures de forma generalitzada. De moment ja s’ha emés un avís especial amb motiu de l’onada de calor i Aemet ja ha decretat l’alerta groga en diverses zones de la Comunitat encara que a Bétera està prevista per al divendres.

Recomanacions davant una onada de calor:

  • Beure abundant aigua o sucs naturals
  • Prendre dutxes d’aigua fresca
  • Portar roba i calçat fresc
  • Estar en les zones més fresques de la casa
  • Evitar eixir al carrer o fer esforços en les hores centrals del dia
  • Evitar menjars pesats o molt calents
  • Menjar menjars lleugers com a ensalades, fruites, verdures, etc.
  • Les persianes millor si estan baixades
  • Evitar el cotxe en les hores centrals de més calor
  • Mai deixar dins del cotxe a xiquets, ancians o animals
Imprimir article
Comenta aquesta notícia