El veí del nostre municipi Xavier de Bétera oferirà a Llíria el sisé concert del Cicle Comarcal de Música Ovidi Montllor.

L’acte tindrà lloc a partir de les 22.00 hores, diumenge que ve 30 de juny. En el Parc Silvestre de Edeta (Avinguda dels Furs).

Xavier de Bétera aprofitarà per a realitzar la presentació del seu primer disc personal, Empremptes (Temps Rècord, 2019). En aquest treball renova el cant valencià tradicional i, alhora, recupera i reinterpreta una selecció del repertori que el prestigiós folklorista Fermín Pardo va compilar durant dècades.

A Empremptes canta Estellés, lletres tradicionals i noves de FrancescNicasio i Eduard Marco. També parla de violència masclista, explotació laboral, noves tecnologies, ecologia, d’amor a la terra i dels refugiats i immigrants.

La veu virtuosa encapçala una instrumentació arrelada que inclou entre corda pinçada, dolçaina, percussions diverses i molt de guitarró, a més d’un baix elèctric i una flauta travessera que tenen molta importància. El disc sona a fandango, havanera, seguidilla i jota, amb un esperit renovador; té polifonia tradicional, ritmes trencats mediterranis, jazzístics i de rumba, algunes dissonàncies deliberades, contracants constants i molta improvisació.

I, darrere de tot això, està la producció de Paco Lucas i Néstor Mont, dos músics avesats a la música d’arrel, i vint-i-dos intèrprets, com per exemple Patxi Ferrer, Paula Rivera, Kepa Junkera, Efrén López, Eliseo Parra i Vanesa Muela.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia