La Unitat Militar d’Emergències (UME) ha enviat des de Bétera un altre centenar d’efectius que se sumen als 120 procedents de Saragossa que van arribar ahir, amb el que s’eleva a 220 els militars desplaçats a Tarragona per a ajudar en l’extinció del foc de la Ribera d’Ebre.

Segons ha informat la Delegació del Govern a Catalunya, amb la incorporació a les labors d’extinció d’esta secció al llarg del dia de hui l’UME disposarà de 12 autobombes, 3 vehicles nodrissa, un helicòpter Cougar i dos buldòzer.

Anit ja van arribar a la comarca tarragonina els efectius de la UME de Saragossa, que va desplaçar a 120 militars, sis autobombes, dos camions nodrissa i un buldòzer.

A més estan intervenint en l’extinció de l’incendi, que ha afectat ja a més de 5.500 hectàrees, diversos mitjans aeris del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació, així com una brigada helitransportada d’Emergències de la Generalitat Valenciana.

L’UME és una unitat especialitzada de l’Exèrcit espanyol amb caràcter permanent que des de 2005 té com a missió la intervenció en qualsevol lloc del territori nacional.

La delegada del Govern a Catalunya, Teresa *Cunillera, i els subdelegats a Lleida, José *Crespín, i a Tarragona, Joan Sabaté, han oferit la col·laboració del Govern d’Espanya al conjunt d’administracions i forces i cossos de seguretat i emergències.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia