Els nous regidors d’Aigua de l’Ajuntament de Bétera afirmen que treballen des del dia després de prendre possessió de la seua acta de regidors en solucionar el problema de l’aigua en el nucli urbà l’índex del qual de nitrats continua sent superior al que determina l’OMS i la Direcció General de Salut Pública.

Una de les primeres mesures adoptades va ser la d’analitzar l’aigua de les fonts d’osmosis instal·lades precisament perquè els ciutadans que ho desitjaren pogueren beure aigua d’elles “la nostra sorpresa va ser que la qualitat de l’aigua d’estes fonts és pitjor que la de l’aixeta de casa, per això han estat tancades estos últims dies mentre buscàvem una solució”.

Des de la regidoria expliquen que segons els resultats analítics, “l’aigua d’estes fonts està molt desmineralitzada i és molt agressiva pel que ens vam posar en contacte amb l’empresa encarregada del seu manteniment que ens va plantejar una solució de desinfecció programada cada 2 mesos amb biocida no oxidant i la remineralització i cloració mitjançant mescla d’aigua no tractada amb la tractada”.

“Les mesures proposades són cares i no garanteixen la solució, per la qual cosa la recomanació de Sanitat ha sigut tancar les fonts fins que trobem una solució. Tenim clar que la qualitat de l’aigua de les fonts d’osmosi és pitjor que la de l’aixeta per això les hem tornades a connectar a la xarxa normal”, asseguren.

A la recerca d’una solució per a l’aigua de Bétera

Eva Martínez, qui comparteix la responsabilitat d’aquesta àrea amb Carlos Abad (Mas Camarena – Torre en Conill), assegura que ja s’estan prenent mesures per a buscar una solució que pose fi al problema de l’aigua en les cases de Bétera, “de moment hem instal·lat un detector de fugides amb un comptador per a veure on i quina quantitat d’aigua s’està perdent i els resultats no són bons”.

“La setmana vinent tindrem una reunió amb Aguas de Valencia on es tractaran tots els temes importants com les obres per a atallar les fugides que poden arribar a ser de fins a un 80% de l’aigua de la xarxa principal i que van ser pressuposades en 900.000 euros per l’anterior govern. També es tractarà la possibilitat de mesclar l’aigua de Bétera amb l’aigua del EMSHI per a rebaixar els nitrats, i altres temes com la quota del EMSHI que paguen els veïns de les urbanitzacions i que és totalment injusta”, expliquen.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia