EFE. Els xiquets xicotets poden deshidratar-se fins i tot encara que estiguen baix un para-sol a la platja si s’aconsegueixen temperatures extremes com les que s’esperen per l’onada de calor que afectarà la Comunitat Valenciana en els pròxims dies.

Així ho ha advertit en un comunicat la doctora Mayte Resta, cap del Servei d’Urgències de Quirónsalud València, qui afirma que amb els més xicotets s’ha d’extremar la precaució posat que un xiquet “pot deshidratara fins i tot encara que pensem que està baix la protecció d’una ombra, per exemple, a riba de la platja baix un para-sol”.

Per això recomana estar atents a canvis en el comportament del menut, ja siga un plor irritable o abatiment, i oferir-li aigua de manera regular encara que no tinguen sensació de set.

En el cas de les persones majors, col·lectiu més vulnerable a la deshidratació, la doctora afirma que han d’estar en ambients allunyats de l’exposició solar, ben airejats i mantindre una hidratació adequada encara que no es tinga la sensació de set, per la qual cosa cal oferir-los líquids de forma regular “malgrat que no els abellisca”.

En el cas de les persones majors que presenten hipertensió, el doctor José Luis Lasaga, coordinador d’Urgències de Quirósalud Alacant, recorda que alguns dels medicaments utilitzats per al tractament de la pressió arterial alta són diürètics, que fan que el pacient perda més líquids, motiu pel qual és “de vital importància” que es prenguen més líquids del que s’acostuma.

Igualment aconsellen “no realitzar esport exposats a altes temperatures i hidratar-se de forma més abundant, abans, durant i després de l’exercici físic”.

D’altra banda, entre els trastorns més freqüents per l’exposició a altes temperatures, els especialistes destaquen la sensació de feblesa, estat de confusió, vertigen, cefalees, cansament i sensació de nàusees acompanyat d’ansietat i sudoració.

El doctor Fulgencio Molina, cap del servei d’Urgències de l’Hospital Quirónsalud de Múrcia adverteix dels perills que corren aquelles persones que realitzen algun tipus d’activitat física intensa quan la temperatura ambiental és molt alta. Assenyala que fins i tot individus joves i sans, sobretot si practiquen algun tipus d’esport amb les altes temperatures, són més propensos a patir algun tipus de lesió.

“Sentir enrampades en fer un esforç físic és un signe que ens indica que podem estar a punt de patir una lesió associada amb la calor”, segons el doctor Molina.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia