Amb el mes de juliol, han arribat les rebaixes ja a alguns comerços locals de Bétera. Tot i que algunes marques de franquícies es van avançar, el dia oficial de les rebaixes és l’1 de juliol.

Les rebaixes en el comerç de Bétera va des del 10% fins al 30 o el 50%, depenent dels productes i la botiga, però en general en tots podem trobar des d’aquest dilluns ofertes i descomptes dels quals aprofitar-nos. A Calçats Fina trobem del 10 fins al 13 %, a Modas Bambi hi ha un descompte del 15 al 20% en totes les peces de moda infantil i un outlet amb preus especials de 3, 6 i 9 euros en peçes d’altres temporades. A Calzados Amparo i Carolina també podem trobar grans descomptes, del 10 i el 20%. A més a més, hi ha altres rebaixes, de les quals us anirem informant.

L’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU), ha recordat en un comunicat que “es redueixen els preus, però no els drets dels consumidors”, i ha fet publica una llista de consells per a tindre en compte abans de comprar en les rebaixes d’estiu:

1. Fer llistes i evitar les compres compulsives. És convenient pensar en el que et fa falta abans d’eixir de casa. Elaborar un llistat ajuda a limitar les compres compulsives.

2. Conéixer la normativa: en l’actualitat cada establiment decideix lliurement les dates de les rebaixes. La normativa indica que els productes han d’haver format part de l’oferta habitual de l’establiment durant almenys un mes i que la seua qualitat no pot ser diferent de la que tenien abans d’estar rebaixats. També estableix que el preu antic ha de ser el menor de l’últim mes.

3. Comprovar que els objectes en rebaixes mantenen el seu preu original al costat del rebaixat o que s’indica de forma clara el percentatge de descompte.

4. Conéixer les condicions especials en rebaixes: en alguns comerços s’estableixen unes pautes especials (devolucions, acceptació del pagament amb targeta, etc.). La normativa ho permet, però obliga al fet que aquestes condicions estiguen clarament indicades i en un lloc visible per al consumidor. En cas contrari, no són aplicables.

5. Reclamar si no estàs satisfet: és important conservar el tiquet o factura simplificada de les compres. Si es perd, amb ell es perd també el dret a canviar, retornar o reclamar després de la compra. Davant qualsevol problema durant les rebaixes, s’ha d’actuar igual que en qualsevol altre moment.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia