L’Ajuntament de Bétera va celebrar ahir dijous el primer ple de la Legislatura 2019-2023. Una sessió extraordinària que serveix per a aprovar l’organització de la corporació municipal durant els pròxims quatre anys i que era urgent i necessària perquè l’Ajuntament de Bétera comence a funcionar amb normalitat. 

Sous i retribucions 

Com ja va avançar betera.com seran tres els regidors amb dedicació exclusiva. L’Alcaldessa Elia Verdevío (PP) cobrarà 47.811 euros bruts anuals. Gloria Campomanes (Mas Camarena – Torre en Conill) i Eva Martínez (C’s) també treballaran en exclusiva i tindran una remuneració de 37.557 euros bruts anuals. 

Tots aquells regidors que formen part de la corporació però que no tenen sou, cobraran per l’assistència als òrgans col·legiats dels quals formen part.  

Per l’assistència al ple cada regidor continuarà cobrant com fins ara 150 euros; 50 euros per l’assistència a les comissions informatives, 75 euros per assistència a Junta de Portaveus, per assistència a la Junta de Govern Local 50 euros, als consells locals 30 euros, a la comissió de coordinació de regidors delegats 175 euros, i 125 euros per als regidors que oficien matrimonis fora de les dependències municipals. 

Portaveus 

També vam conéixer ahir els qui són els portaveus de cada grup municipal. Manuel Pérez és el portaveu del PP; Eva Martínez, és la portaveu de C’s; Mas Camarena – Torre en Conill tindrà com a portaveu a Carlos Abad; Mª José Ballesteros serà la portaveu del PSOE; L’únic regidor de Vox, Fidel Valcarce, serà també portaveu del grup; i Cristina Alemany serà la portaveu del principal grup de l’oposició, Compromís per Bétera. 

Delegacions 

Durant el ple es va adonar de la Resolució d’Alcaldia en la qual es detalla les delegacions conferides a cada regidor. Una de les principals novetats és que la regidoria d’Aigua i Recursos Hidràulics està dirigida per dos regidors, Eva Martínez (C’s) i Carlos Abad (Mas Camarena – Torre en Conill), tots dos podran signar les factures però només Carlos Abad podrà signar els Decrets que són els actes administratius que tenen major transcendència. 

“No ens queda massa clar quins són els límits i responsabilitats de cadascun dels regidors en esta divisió de la regidoria. A qui ens hem de dirigir?, Quines són les competències de cadascun?. Els Decrets els signa Carlos Abad però… la responsabilitat és compartida?”, va preguntar la Portaveu de Compromís, Cristina Alemany. 

L’Alcaldessa de Bétera va explicar que legalment les regidories poden estar dividides i que en este cas s’ha fet així per a “resoldre dos problemes: la qualitat de l’aigua i les quotes. Hi ha documents que podran portar les signatures dels dos com les factures però els Decrets només poden portar una i en este cas serà la de Carlos Abad”. Elia Verdevío també va aclarir que tots dos portaran tots els temes i que l’oposició pot dirigir-se a qualsevol dels dos indistintament. 

Pacte de govern

La líder l’oposició també va preguntar per la publicació del Pacte de Govern que han aconseguit els tres partits (PP, C’s i Mas Camarena – Torre en Conill). “Ens agradaria saber si també l’equip de govern decidirà publicar o fer públic l’acord de govern dels tres partits polítics”, va preguntar Cristina Alemany.

L’Alcaldessa de Bétera va confirmar que l’acord de govern es publicarà a través els mitjans dels disposa l’Ajuntament de Bétera.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia