El Gremi d’Artistes Fallers ha acordat, davant la “precarietat laboral” de l’ofici i per a permetre la “continuïtat” dels tallers per a les futures generacions, que la “mesura idònia” d’una falla de la secció especial -la de major categoria- siga 14 metres d’altura.

Huit dels nou artistes d’especial convocats per la federació de gremis d’artistes fallers han arribat a aquest acord prenent com a referència l’última falla guanyadora, que tenia esta altura, i per considerar que “per a guanyar” no fan falta més metres.

“Reconeixem i agraïm l’esforç de les comissions falleres a l’hora d’aconseguir els seus pressupostos”, indiquen en un comunicat, en el qual afigen que malgrat conéixer la “situació precària que viu el sector i la precarietat per la qual passa l’ofici, en el qual molts tallers cessen la seua activitat i tanquen cada any, mai hem arribat a cap acord”.

Indiquen que després de “anys de reunions i intents d’acord infructuosos, en esta ocasió convocats per la federació de gremis d’artistes fallers, huit dels nou artistes de categoria especial reunits acorden que la mesura idònia d’una falla especial són 14 metres, no fa falta més per a guanyar”.

D’esta forma, indiquen, busquen “un inici de solució davant la precarietat laboral de l’ofici, per la continuïtat dels tallers per a les generacions esdevenidores, darrere de la sostenibilitat de l’ofici i de la festa” i destaquen la seua “satisfacció” per veure que “huit artistes ens hem posat d’acord a trencar una llança pel futur de la nostra activitat”.

“La decisió està meditada, estudiada i consensuada per 8 professionals amb dilatada trajectòria, esperant que servisca de punt de partida”, afirmen en el comunicat, on assenyalen que estan “oberts a qualsevol tipus d’aclariment intentant evitar titulars alarmistes pel bé de la festa”.

El comunicat el signen Vicente Martínez, Pere Baenas, Vicente Llacer, Manuel Algarra, Sergio Musoles, Carlos Carsí, David Sánchez i Mario Gual, que compten amb el suport de la Federació de Gremis de la Comunitat Valenciana i les huit comissions de la Federació de Falles d’Especial.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia