Els dies 26, 27 i 28 de juliol Bétera acollirà el I Festival de Novel·la Bétera Històrica Noir. Es tracta d’una ambiciosa iniciativa cultural de l’Ajuntament de Bétera impulsada per les regidories de Turisme i Patrimoni juntament amb l’àrea de Cultura.

Durant este esdeveniment literari en el qual la història i la intriga serà els universos de referència, participaran autors destacats com  la periodista valenciana Gadea Fitera, autora de la novel·la Por amor de mi amor, qui inaugurarà el certamen el divendres 26, a les 19.00 hores.

David B. Gil, autor de referència triat entre els lectors d’Amazon pel seu exitós El guerrero a la sombra del cerezo estarà a Bétera el dissabte a les 19.00 hores presentant la seua obra Ocho millones de dioses i la també periodista i guionista Marina G. Torrus estarà en Bétera amb el seu últim treball Azul Venezia, un thriller històric ambientat a la ciutat dels canals en 1700, estarà el diumenge 28 de juliol a les 13.00 hores.

Però estos autors no seran els únics. Des de l’organització afirmen que en els pròxims dies s’incorporaran nous noms destacats tant al programa com a les seues taules de debat que té com a títol “La cruïlla noir en la història” o “Què ens atrapa en el thriller noir?.

Tres jornades d’alt contingut literari que serviran, a més, per a presentar el Concurs de relat curt Bétera Històrica Noir, en dues categories que té com aspiració descobrir nous talents i que formarà part indissoluble del Festival. Els guanyadors rebran els seus premis durant la cerimònia d’obertura de la segona edició del Festival.

Des de la seua primera edició el festival vol fer-se un espai en el panorama dels certàmens literaris del gènere negre, tan en auge, al qual s’afig un component més, l’històric: dos gèneres que han conviscut en perfecta harmonia i que ens han llegat obres universals com El nombre de la rosa, Trilogía berlinesa o Némesis. 

Per a més informació www.beterahistoricanoir.es

Imprimir article
Comenta aquesta notícia