El nou govern municipal (PP, C’s i Mas Camarena – Torre en Conill) ha aprovat canviar la celebració del ple ordinari d’hora. Durant l’última legislatura el ple se celebrava cada primer dilluns de mes a les 19.00 hores, ara el govern encapçalat per l’Alcaldessa del PP, Elia Verdevío, ha aprovat celebrar els plens el mateix dia però a les 18.00 hores.

Segons expliquen des de l’equip de govern, “hem volgut avançar l’hora a les 6 de la vesprada amb l’objectiu que no se’ns facen en el ple les 12 o la 1 de la matinada, com ha passat en alguna ocasió, d’esta manera el que pretenem és que quan arribe el torn de precs i preguntes del públic la sala no estiga buida. Creiem que si el ple estiguera ple, com quan dóna començament, molta més gent preguntaria els seus dubtes i hi hauria més participació”.

Tal com ens ha explicat el portaveu del PP, Manuel Pérez, s’intentarà també agilitzar la part de les mocions, “volem que les mocions es debaten en la Junta de Portaveus, que per a això es fan, i portar-les ben treballades al ple entre tots els grups polítics. D’esta forma l’ordre del dia duraria sobre mitja hora, les mocions una hora, en comptes de dues, i quedaria una hora més per a precs i preguntes del públic a una hora prudent”.

Tots els grups van votar a favor del canvi d’hora excepte Compromís per Bétera que es va abstindre en la votació. Per al principal grup de l’oposició el canvi d’hora no és un problema però sí el dia de celebració del ple. La seua portaveu Cristina Alemany opta per canviar-lo de dilluns a dijous per motius laborals, “hem proposat canviar-ho als dijous i tant des del govern com des dels restants grups de l’oposició han confirmat que l’estudiaran”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia