Des de l’àrea de Patrimoni de l’Ajuntament de Bétera  s’ha dut a terme una visita a les obres de rehabilitació del Castell de Bétera, una intervenció integral de l’edifici els treballs del qual van començar el 22 de maig, just una setmana abans que se celebraren les Eleccions Municipals del 26 de Maig, fruit d’intensos mesos de treball duts a terme pels tècnics municipals i l’empresa Victor Tormo S.L. mentre la regidoria estava encapçalada  per l’edil de Compromís, Joano Baudés.

A esta visita han acudit diferents persones de l’àmbit públic, com Joan Manuel Pons, historiador, professor i escriptor nascut a Bétera. La que fora alcaldessa de Bétera, Amparo Domenech i Jorge Berzosa, coautors també de diferents llibres de Pons. Tirso Avila, arquitecte cap del projecte de rehabilitació, amb bona part del seu equip tècnic. També han assistit l’arqueòleg Francisco Fababuj i el regidor de Patrimoni Ximo Gómez.

Este complex projecte de restauració té per finalitat la posada en valor de l’emblemàtic edifici recuperant els valors perduts en l’última rehabilitació. Així, s’eliminaran els elements impropis del Castell de Bétera afegits sense cap valor històric com el cobriment total de la pedra original de l’edifici, la serralleria o els paviments moderns i incoherents.

Joan Manuel Pons ha volgut veure en primera persona com anaven les labors, i ha quedat molt satisfet de veure com s’està treballant, amb precisió i afecte. Entre les millores que està tenint el Castell, cal destacar la recuperació de la pedra viva.

El nou regidor de Patrimoni, Ximo Gómez (C’s), s’assega “molt agraït i orgullós d’esta visita que ha deixat un bon sabor de boca, ja que les obres s’estan fent molt bé i van per un bon camí”. Gómez ha volgut destacar la bona elaboració del projecte i la seua bona execució en la cura dels detalls.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia