L’incendi declarat en una torre de l’Oceanogràfic de València, que ha obligat al desallotjament preventiu de prop d’un miler de persones de les instal·lacions, ha quedat controlat a última hora del matí d’este dimarts i els bombers han efectuat a continuació tasques de rematada i ventilació.

Fonts de l’ Oceanogràfic han informat a EFE que el recinte restarà este dimarts tancat per “motius de seguretat” i per a netejar les cendres i el fum que ha provocat l’incendi, que no produït danys personals ni en els animals que alberga el recinte. No obstant això, segons les fonts, la intenció és que demà tornen a obrir-se “amb total normalitat” les instal·lacions al públic, al qual este dimarts se’ls donarà les alternatives de retornar-los els diners de l’entrada o donar-los una per a un altre dia.

Els Bombers de València han informat que l’incendi ha afectat una estructura del tipus cartó pedra al costat de la zona dels taurons.

Segons les fonts de l’Oceanogràfic, l’incendi s’ha extingit en uns 20 o 25 minuts, encara que ha provocat un núvol de fum i ha sigut “espectacular” perquè ha cremat l’accés a la torre nord de Oceans, fet amb pedra artificial de poliuretà, el material utilitzat per a fabricar les falles.

“El foc ha sigut molt localitzat i ha danyat l’estructura d’aqueixa torre de roca artificial, ha sigut superficial i no ha afectat la part de baix”, on es troben els taurons, segons les fonts de l’aquari valencià.
A conseqüència de l’incendi han sigut desallotjades prop de mil persones que en aqueix moment hi havia al parc, entre elles 350 treballadors.

“L’evacuació s’ha desenvolupat amb absoluta normalitat, i els treballadors ja havien assajat fa poc temps un pla d’emergències”, segons les fonts de l’Oceanogràfic, que han indicat que ara avaluaran els danys i netejaran la zona amb la finalitat d’obrir demà.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia