El veí de Bétera Marcos Ludeña Navarro s’està convertint en tot un pilot als seus 11 anys. La seua afició per aquest esport va nàixer als 4 anys mentre visitava el taller del seu pare. És ací quan a la seua primerenca edat inicia la seua marxa amb la mini moto.

El principi va ser difícil i, tal com diu la seua iaia “s’enfadava i plorava si no quedava entre els tres primers”. Així que, Ludeña, amb molt d’esforç, il·lusió, perseverança i constància ha aconseguit estar en els primers llocs. Entrena amb moto dos dies a la setmana, realitza activitats esportives en el gimnàs durant dues vesprades a la setmana i, també, activitats de piscina. Durant els entrenaments, prepara la seua resistència i la seua força, però també practica la serenitat, per a mantindre la calma en els moments més estressants de les carreres. En definitiva, Marcos entrena cos i ment per a resistir en les carreres i poder pujar-se al podi.

Actualment, està competint en el Campionat d’Espanya amb l’equip IgaxTeam i, encara que encara no ha finalitzat la competició, en el circuit de Jérez, va quedar segon classificat i a Barcelona, va aconseguir la tercera posició. A València va obtindre la tercera posició en la jornada del dissabte i la segona posició durant la carrera del diumenge. Amb els resultats que porta acumulats, Marcos Ludeña es troba en segona posició. “Vull millorar la meua posició i continuar entrenant. I crec que, confiant en mi mateix, puc aconseguir-ho”, declara Ludeña. Els seus pares confien en ell i li recolzen en tot moment.

Malgrat la seua curta edat, ja ha tingut experiències dures. Marcos ens compta, com en la carrera de la Ribera es va quedar sense frens, cosa que va haver de gestionar de la millor manera que va saber. Tan bé ho va saber gestionar que, malgrat anar en quarta posició, en l’última recta va poder avançar i quedar en la tercera posició.

Ludeña, també destaca el bé que es porta amb els seus companys de pista, “fora de la pista som tots amics, però una vegada dins tots competim”. Remarca que una vegada acaba la carrera tots es busquen per a donar-se l’enhorabona.

L’Ajuntament de Bétera i l’Alcaldessa, Elia Verdevío, han volgut reconéixer la seua trajectòria i el seu esforç. Així doncs, Marcos Ludeña, acompanyat de la seua família, ha signat en el Llibre de Signatures del Consistori i, se li ha fet lliurament d’una placa commemorativa com a reconeixement a la seua constància i tenacitat, a més de ser una mostra de suport i motivació per al jove.

Marcos Ludeña ho té clar, de major vol ser pilot professional i si això no poguera ser, li agradaria formar part de l’equip tècnic d’un pilot.

Foto portada: IgaxTeam

Imprimir article
Comenta aquesta notícia