Turisme Comunitat Valenciana, en col·laboració amb la Universitat Jaume I, la Universitat de València i la Universitat d’Alacant, ha posat en marxa el I Curs d’Especialització L’exquisit Mediterrani: Turisme Gastronòmic i Cultura Culinària de la Comunitat Valenciana.

El curs està orientat tant a professionals en actiu com a titulats estudiants universitaris per a potenciar el turisme gastronòmic donant resposta a les necessitats d’especialització i qualificació professional del sector.

S’impartirà en tots els centres formatius de Turisme CV, amb l’objectiu d’acostar la formació per tot el territori de la Comunitat Valenciana. Així, este curs es desenvoluparà a Castelló, Morella, València, Gandia, Dénia, Benidorm, Alacant i Torrevella.

Este nou curs comptarà amb 100 hores formatives impartides per professorat universitari de diferents àrees de coneixement, experts en turisme gastronòmic i reconeguts professionals de prestigi de la gastronomia, el turisme i el món agroalimentari valencià.

Cal destacar que este curs es planteja des d’un enfocament que combina els continguts teòrics amb 8 màsterclass, 6 demostracions pràctiques, 3 tallers i 2 visites de camp formatives.

Els objectius d’este curs és proporcionar coneixements especialitzats sobre la cultura gastronòmica mediterrània pròpia de la Comunitat Valenciana i la seua posada en valor turístic.

Durant el curs també es donaran a conéixer les característiques del paisatge gastronòmic, l’origen i valor dels diferents productes turístics de la dieta mediterrània local, les tècniques culinàries autòctones i de transformació d’aliments, les receptes més representatives i el relat identitari de la cultura material i immaterial en embolica a la gastronomia en el territori.

A més, s’adquirirà el domini de tècniques i instruments per a potenciar i desenvolupar productes turístics de qualitat, innovadors, vivencials i creatius per a captar i satisfer als turistes gastronòmics, així com la seua posada en mercat i comercialització.

El termini d’inscripció per a aquests cursos ja està obert fins al fins al 4 de setembre.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia