L’Institut Valencià d’Atenció Social-Sanitària (IVASS) estudia millores en l’atenció de persones majors amb diversitat funcional a través de la formació de les i els professionals del sector, i dels propis usuaris i usuàries. El IVASS està adscrit a la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives,

Aquestes accions s’emmarquen en el projecte europeu Triade 2.0, pertanyent a la convocatòria Erasmus+ i en el qual IVASS lidera al costat d’altres entitats socials i Universitats de diferents països de la Unió Europea.

Durant 2017 i 2018, es va desenvolupar la primera edició del projecte ‘Training for Inclusion of Ageing People with Disabilities Trough Exchange’. El Triade 2.0 es desenvoluparà fins a març 2021 i té per objecte la cerca de noves fórmules d’atenció i suports que garantisquen la qualitat de vida de les persones majors amb diversitat funcional.

Ja s’ha publicat la primera ‘newsletter’ d’aquest projecte europeu, que recull accions com la creació d’un “training toolkit” sobre envelliment i diversitat funcional, que permetrà a les i els professionals utilitzar la plataforma digital interactiva de formació en competències per a afrontar l’envelliment de persones majors amb diversitat funcional.

Al seu torn, es duran a terme accions de formació per a una desena de professionals del IVASS i per a trenta persones majors amb diversitat funcional, usuàries de centres i serveis de l’entitat.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia