Des de la Mancomunitat del Camp de Túria s’està realitzant un programa de rehabilitació i inserció comunitària dirigit a persones amb diagnòstic de malaltia mental crònica empadronades a la comarca del Camp de Túria. Este projecte, amb seu a Bétera, consisteix en un programa de treball que contempla diferents àrees d’actuació. Totes elles formades per professionals de la branca de psicologia, activitats esportives i integració social.

El principal objectiu del projecte és promoure la integració activa de cada persona en la seua comunitat, millorar la seua qualitat de vida, augmentar l’autonomia i l’autodeterminació dels assistents al programa. Uns altres dels objectius que persegueix el programa és orientar i donar suport a les famílies dels assistents, impulsant també, accions d’informació i sensibilització sobre la salut mental a la població de Bétera per a previndre i/o reduir l’estigma de l’exclusió social.

Esta iniciativa es realitza en les dependències municipals de Les Antigues Escoles de Bétera, en horari de matins, de dilluns a divendres. El servei és gratuït per a totes aquelles persones que tenen un diagnòstic de malaltia mental crònica i estat psicològic estable.

Per a poder accedir al programa les persones han de trobar-se en un rang d’edat comprés entre els 18 i els 65 anys i han d’haver acudit a la Unitat de Salut Mental de la seua zona per a ser beneficiaris d’aquest programa.

Manuel Pérez, regidor de Serveis Socials, ha visitat les instal·lacions amb la tècnic de Drets Socials, Mª José Solera, per a conéixer de primera mà com van els primers mesos d’este programa, que va començar el mes de maig passat. Així doncs, en este moment Prisma, que és així com es diu el programa, compta amb un total de 12 usuaris de Bétera, L’Eliana, La Pobla de Vallbona i Nàquera. Durant este temps els beneficiaris del programa han desenvolupat un xicotet hort en les instal·lacions, on han plantat tomaques i algunes plantes.

Des de l’àrea de Drets Socials es continua treballant per a millorar este servei que està resultant ser tot un èxit, després de conéixer els bons resultats que ofereix als usuaris, que es troben molt contents amb les activitats i tallers que es realitzen.

Más noticias relacionadas: 

Las antiguas escuelas de Bétera son remodeladas para el desarrollo de un programa de rehabilitación dirigido a personas con enfermedades mentales 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia