Els mitjans aeris ja s’han incorporat a les llabors d’extinció de l’incendi forestal de Beneixama (Alacant), que ha obligat al desallotjament d’unes 80 persones, ha afectat fins al moment a 830 hectàrees i continua amb una evolució favorable, segons Emergències de la Generalitat.

Fins a 26 mitjans aeris s’incorporaran al llarg del matí depenent de les necessitats i les condicions meteorològiques, entre ells 15 de la Generalitat Valenciana, 9 del Govern central i 2 del Govern de Castella-la Manxa.

Durant la nit els treballs d’extinció han evolucionat amb normalitat amb els mitjans terrestres: onze unitats de bombers forestals de la Generalitat, dotze autobombes, 11 vehicles del Consorci de Bombers d’Alacant, 56 vehicles de la Unitat Militar d’Emergències (UME), set brigades de la Diputació de València i 3 capatassos, així com voluntaris d’Alcoi i Salines.

Fonts d’Emergències de la Generalitat han informat que a les 10 hores està convocada una reunió de coordinació per a tractar sobre l’evolució de l’incendi, que es va declarar sobre les 14 hores d’ahir per causes desconegudes en una zona de difícil accés coneguda com La Losana i afecta massa forestal.

A conseqüència de l’incendi roman tallada al trànsit la carretera CV-657, en el quilòmetre 5, en el terme de Fontanars dels Alforins

Per a este dimarts està activat el risc extrem d’incendis forestals en part del litoral de la província d’Alacant i la resta de la Comunitat Valenciana.

Segons l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), ahir va fer molta de calor en la zona de l’incendi, amb màximes que van superar els 35 graus, però aquest dimarts s’espera un descens de les temperatures a l’interior d’Alacant i les temperatures rondaran els 30 graus.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia