En l’hort les alfàbegues dels Festes de Bétera 2019 van prenent forma alhora que estos dies els treballadors de l’empresa Obremo S.L. instal·len una complexa estructura metàl·lica dissenyada per l’estudi de Bétera Hadit Arquitectes i finançada pel Pla Provincial d’Obres i Serveis de la Diputació de València.

“En estos moments s’està col·locant una estructura bàsica que es recobrirà amb una malla metàl·lica que protegirà les alfàbegues de possibles tempestes d’estiu, pedregades i tamisarà la llum del sol”, explica l’arquitecte Jordi Gil.

La malla metàl·lica és una solució provisional perquè l’objectiu de la instal·lació d’esta complexa estructura metàl·lica és completar-la amb una coberta de cristall que cree una espècie d’hivernacle. Tal com ens expliquen els dissenyadors del projecte, la cúpula acristalada podrà controlar-se de manera electrònica de manera que el mestre alfabeguer puga evacuar l’excés de calor, controlar la temperatura exacta o la ventilació necessària a cada moment del dia.

“L’hort no té la millor orientació ja que l’edifici de la piscina, que és molt més alt, frena la brisa del mar que hauria d’arribar-los a les plantes. Esta segona part del projecte requereix d’una gran inversió i un estudi climatològic molt ajustat que es realitzarà en un futur. De moment s’ha instal·lat l’estructura bàsica i la setmana que ve s’instal·larà la malla triada per Ramón Asensi per a protegir a les plantes de la millor manera possible”, explica Jordi Gil.

Imprimir article

Comente esta notícia en el nostre fòrum polsant ací.