Les obres de la nova coberta de la piscina municipal de Bétera avancen a bon ritme i està previst que acaben este mateix mes de juliol. Es tracta d’un projecte finançat pel Pla d’Obres i Serveis de la Diputació de València que costarà 228.886 euros i que comprén tant les obres de la piscina coberta com el cobriment de l’hort de “les alfàbegues” de l’edifici annex.

Hadit Arquitectos ha sigut l’empresa encarregada de dissenyar la nova coberta de la piscina que requeria una intervenció urgent ja que l’aïllament de l’edifici, la condensació i la perduda d’energia han sigut un seriós problema per a esta infraestructura municipal.

Des del mes de maig l’empresa Obremo S.L. treballa substituint les velles xapes oxidades i sense aïllament per altres amb una alta capa anticorrosiva, “l’alta temperatura de la piscina toca la xapa gelada a l’hivern el que produeix una alta condensació i la consegüent pluja a l’interior. Un problema que es donava al no haver-hi una capa intermèdia que aïllarà correctament la infraestructura. Ara el que hem fet és canviar les xapes i aïllar-les amb una capa de pintura de 200 micres, la que hi havia anteriorment era de 25 micres, per la qual cosa la protecció es multiplica per 10”, expliquen els responsables del projecte.

Durant el procés hi ha hagut algun que un altre contratemps ja que en desmuntar les xapes es va veure que estaven molt deteriorades i es va decidir substituir-les per altres d’alta resistència.

L’estructura de fusta s’ha mantingut ja que és perfecta per a aguantar la humitat, per la qual cosa només ha sigut necessari canviar les plaques interiors i les claraboies dels vestuaris on també hi havia filtracions constants, “les claraboies noves seran de policarbonat i alumini, i estan elevades del sòl mentre que abans estaven totalment arres del sostre”, explica l’arquitecte Jordi Gil.

Durant les obres, que van començar el mes de maig, es va intentar mantindre l’aigua de la piscina amb el sistema habitual però la continua caiguda de materials de les cobertes va provocar que es parara. En estos moments l’aigua de la piscina està completament verda i haurà de ser totalment substituïda abans de la seua reobertura al públic.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia