L’alumne del Complex Educatiu Mas Camarena, Gerard Mendoza de 4t de Secundària, ha obtingut una de les 8 beques atorgades per l’Ambaixada Americana a Espanya per a participar este estiu en el programa de formació i entrenament de la “Advanced Space Academy” de la NASA en Hutsville, Alabama.

Amb motiu de la celebració del 50 aniversari de l’arribada de l’home a la lluna, es va convocar un concurs nacional per a seleccionar a tan sols 8 joves per a ser entrenats com a astronautes per la NASA. Gerard Mendoza és l’únic valencià que ha superat totes les proves per a assistir a esta experiència.

Gerard ja coneixia este Space Camp, i quan es va assabentar no va dubtar a presentar-se. Des de fa ja diversos anys té un gran interés sobre l’exploració espacial, l’astronomia, l’enginyeria aeroespacial, i l’astrofísica.  “M’agrada molt tot el relacionat amb el sector espacial, ja que és un dels camps que ens uneixen a tots, on es deixa de costat el concepte de nacions individuals, i es fomenta molt la cooperació internacional; nosaltres com a planeta en l’exploració de la immensitat de l’espai” ha afirmat Gerard.

Este aspirant ha sigut seleccionat entre més de 700 candidats, entre els requisits per a accedir es valorava els principis de STEM (ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques), de lideratge i treball en equip, punts que en Mas Camarena es desenvolupen des de Primària.

A més s’han avaluat les seues notes en ciències, física, tecnologia i matemàtiques, i es valorava molt positivament tindre un alt nivell d’anglés, requisits que el nostre alumne complia a la perfecció.  Ha sigut un procés llarg en el qual els seus professors de física i tecnologia han estat donant suport a Gerard, escrivint una carta de recomanació i donant-li consells, també els professors d’anglés, el van ajudar a revisar l’assaig sobre la importància de l’exploració espacial, que havia de presentar al concurs.

Però l’ajuda que més ha destacat Gerard és l’actitud dels seus professors “sempre m’han fomentat l’interés en les àrees científiques i tecnològiques amb les seues ganes d’ensenyar”.

El programa al qual assistirà l’alumne, té un enfocament destinat a la preparació universitària en la qual podran des de completar una missió espacial fins a experimentar amb simuladors. Les activitats d’este campament en la NASA busquen oferir una visió el més pròxima i real del que viu un astronauta.

Gerard està molt emocionat i una cosa nerviosa “mai ha viatjat tan lluny només” però d’altra banda, està impacient per aprendre com funcionen els programes espacials des de dins, com entrenen els astronautes i amb ganes de conéixer als seus companys d’altres països.

El centre Space Camp de la NASA va obrir les seues portes en 1982 amb l’objectiu de brindar als joves l’oportunitat de conéixer el que significa realment ser un astronauta. Cada any estudiants de totes les edats provinents de més de 150 països arriben al centre per a participar en el diferents programes.

L’alumne Gerard tindrà l’oportunitat de gaudir d’una setmana d’entrenament espacial i conéixer de prop les instal·lacions de Advanced Space Academy de la NASA.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia