A menys d’un mes per al dia gran de les festes de Bétera, el nostre periòdic ha volgut visitar l’Hort Manolo El Morquero per a comprovar el ritme al qual enguany creixen “les alfàbegues”.

La instal·lació d’una nova estructura i una nova malla per a protegir a les plantes no impedeix el treball habitual del mestre alfabeguer Ramón Asensi, que com cada any s’esforça perquè les plantes cresquen el més sanes, altes i verdes possible.

Aigua, abonament i molta calor és el que necessiten cada dia per a convertir-se en les plantes majestuoses que recorreran els carrers de Bétera el dia de la Rodà i que en una sola nit amb calor tropical poden créixer fins a 1 centímetre.

Com cada any Ramón desulla, rega, neteja, posa les canyes i els fils perquè el creixement de la planta tinga la formada adequada, el color i l’olor característica. Estos dies a més les mou d’una part a una altra del corral perquè els operaris puguen treballar i soldar sense desbaratar-les.

No ha sigut una primavera caracteritzada pel registre d’altes temperatures pel que, encara que  les plantes estan creixent bé, sembla que no seran de rècord. Encara que per a descartar altures històriques haurem d’esperar fins a l’última mesura del dia 14.

 

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia