La Comissió Tècnica Permanent encarregada de detectar l’origen dels positius per Escherichia coli que van obligar a tancar algunes platges de les comarques de València i l’Horta Nord, ha représ este dijous de nou la hipòtesi inicial que apuntava a la xarxa de séquies.

La Comissió ha assenyalat a una desena de séquies per concretar i ha descartat problemes en els emissaris de Vera, Pobla de Farnals i Pinedo -inspeccionats tots ells durant l’última setmana-, segons un comunicat de la Generalitat.

Integren la Comissió tècnics de la Conselleria d’Agricultura i Transició Ecològica, dels ajuntaments, de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer i de l’Entitat Pública de Sanejament d’Aigües (EPSAR).

El Subdirector General d’Infraestructures Hidràuliques, José Vicente Benadero, ha explicat que es realitzaran “remostrejos de les séquies per a voltar els possibles focus o els trams amb major contaminació, de manera que es puga planificar de la manera més efectiva possible un programa d’actuacions”.

Tècnics de la Conselleria han assegurat que la setmana vinent s’analitzarà tota la documentació aportada pels ajuntaments, al mateix temps que han valorat la col·laboració i implicació total per part de les administracions locals que formen part de la Comissió, que es tornarà a reunir dijous que ve.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia