El “bai” de Bioparc València que recrea un clar de les frondoses selvas d’Àfrica equatorial, és una de les zones que més criden l’atenció dels visitants. Aquesta zona permet contemplar en un mateix camp visual a les espècies que, en el seu hàbitat natural, allí es reuneixen: goril·les, ximpanzés, búfals rojos o els cridaners potamoquers. Tot això presidit per un gegantesc tronc caigut que serveix, al seu torn, de pont natural i extraordinari mirador sobre els bells paisatges.

En aquesta espectacular zona destaca l’acolorit to ataronjat de dues espècies poc conegudes però molt importants per a la conservació de la fràgil biodiversitat dels boscos tropicals, els búfals rojos i els potamoquers rojos, que aquests dies han rebut a nous integrants per als seus grups. Respecte a aquesta última espècie, des de Bioparc Fuengirola va viatjar un mascle que ja s’ha unit perfectament a les dues femelles. I també han arribat dues joves femelles de búfal roig procedents del zoo de Madrid per a sumar-se al ramat de tres femelles i un mascle, encara que en aquest cas encara es troben en període d’aclimatació. Totes dues espècies estan incloses com a “Preocupació menor”, en part pels pocs estudis que es té d’elles, en la Llista Roja de la Unió Internacional per a la Conservació de la Naturalesa (UICN), per la qual cosa l’objectiu d’aquests trasllats és potenciar els programes internacionals de conservació dels quals formen part.

Pel seu comportament fugisser i al seu hàbitat, hi ha molt poca informació sobre el Búfal roig (Syncerus caffer nanus), que es troba principalment al llarg de les selves plujoses equatorials d’Àfrica ja que prefereix prats oberts, zones pantanoses i cursos d’aigua. El *potamoquero roig (*Potamochoerus *porcus *pictus) presenta un aspecte realment peculiar de “exòtic porc”, amb pelatge de truges llargues i una cresta de cabells blancs que li recorre el dors i que arriba fins a les orelles; que acaben en un floc de pèls llargs.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia