La 8a edició del Folkestiu ha omplit el cap de setmana de música, foc i tradició els carrers de Bétera. Un dels actes més esperats era l’actuació de Pep Gimeno Botifarra i Ahmed Touzani el divendres a la nit, després d’un multitudinari sopar popular que va reunir gran part dels socis, amics i simpatitzants de l’Ateneu Cultural de Bétera.

En la Plaça del Mercat no cabia ni una agulla per a veure a Pep Gimeno Botifarra amb el músic de Tànger Ahmed Touzani, els qui acompanyats per una fantàstica banda de nou músics, van fusionar les cançons valencianes i les àrabs d’allò més bé, recordant al públic la multitud d’aspectes que compartim les dos cultures unides pel Mediterrani.

Jotes, seguidilles, cants de batre, el copeo d’Ontinyent, o la tarara van ser algunes de les cançons d’origen popular que tots dos van interpretar i van fusionar tant en castellà, valencià i àrab i sempre acompanyats pel violí de Touzani.

Els assistents, totalment entregats, van gaudir d’un concert riquíssim musicalment parlant en el que la música tradicional valenciana i nord-africana es van mesclar amb total naturalitat.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia