El diputat de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, ha retret al candidat a la investidura, Pedro Sánchez, la seua “caòtica forma de negociar” i li ha advertit que si persisteix en les seues traves a un acord de Govern, unes noves eleccions poden ser “la seua tomba”.

Baldoví, en la seua intervenció en el debat d’investidura dins del torn del grup mixt, ha lamentat que no s’haja negociat seriosament en els 80 dies transcorreguts des dels comicis generals i hi haja hagut tot tipus de vetos davant l'”estupor” de la immensa majoria de ciutadans.

Malgrat això, creu que hi ha encara temps per a arribar a un acord encara que dubte que realment Sánchez tinga voluntat que així siga després de les successives telefonades que ha realitzat en el debat a PP i Ciutadans perquè s’abstinguen.

“Tinc la sensació de que es tendeixen pocs ponts i es dinamiten molts”, ha afegit abans d’enlletgir a Sánchez que pretenga un suport incondicional i només oferisca una alternativa: “O jo o el caos”.
A més, li ha instat a revelar quins ministeris ha oferit a Podemos i li ha convidat a cuidar-se de “els idus de novembre”, en referència a la possibilitat que este mes s’hagueren de repetir les eleccions.

“La seua victòria podria ser pírrica, però pot ser la tomba definitiva d’un govern progressista. Pot ser la seua tomba”, ha recalcat.

Per a Baldoví, la solució passa per un acord del PSOE amb Podemos, PNB, Compromís i el PRC, després del que ha recordat les paraules del líder de Ciutadans, Albert Rivera, en les quals va qualificar de “banda” als qui poden donar suport a Sánchez.

Utilitzant este terme, ha demanat al candidat que, en comptes de voler ser un solista, lidere “una vertadera banda de música en la qual puguem tocar junts moltes peces per a fer felices a molta gent d’este país”.
A més, ha instat que el Govern que ha de presidir Sánchez afronte problemes que afecten els valencians i a tots els espanyols com un nou sistema de finançament autonòmic, l’aportació de l’Estat a la dependència o el mal que l’acord UE-Mercosur pot fer a productes nacionals.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia