Bétera compta amb moltes persones amb talent, una d’aquestes persones és Fina Inglés. Per aquest motiu, l’Ateneu de Bétera (plaça del Mercat, 5) ha organitzat una exposició en reconeixement de la seua etapa com a pintora.

“Dona artista, pintora de Bétera, creadora, valenta, trencadora d’estereotips. Una dona lliure, carregada amb una gran motxilla de vivències que la van fer diferent de les dones de la seua època”, amb aquestes paraules l’Ateneu convida a tota la població a visitar la mostra. Aquesta exposició s’inaugurarà el pròxim divendres a les 20.00 hores. D’aquesta manera, romandrà en les instal·lacions citades del 26 de juliol fins al 30 d’agost.

Amb tan sols 21 anys d’edat, Fina Inglés Capella va aconseguir una beca per a estudiar a l’Escola Superior de Belles arts de Sant Carles de València. Aquesta beca és mantinguda fins a 1966, any en què l’artista obté el títol de Professora de Dibuix.

Els seus inicis professionals van ser molt importants, guanyant-se una bona reputació entre l’elit dels artistes valencians. Durant l’any 1962 aconsegueix professionalment grans èxits, entre els quals es troba el primer premi de Pintura en el concurs d’Art Universitari de València i el Primer premi de Pintura en el IV Certamen Juvenil d’Art, sent seleccionada per a participar en la fase Nacional del mateix Certamen.
En 1965 Fina va ser Pensionada en “El Paular” de Segòvia pel Ministeri d’Educació Nacional, obtenint la Medalla d’Or per a pensionats del Paular.

Ja en l’any 1970, va ser becada pel Govern francés i l’Excm. Ajuntament de València per a la Casa de Velázquez de Madrid, que va ser prorrogada fins a 1972. Així, va participar en les exposicions col·lectives dels artistes de la Casa de Velázquez a Madrid i París en 1971 i 1972.

Qui desitge saber més sobre Fina Inglés i la seua obra pictòrica, tan sols deurà passar-se per les instal·lacions de l’Ateneu i gaudir del seu art.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia