Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha començat a instal·lar en les estacions i baixadors de metre de València i la seua àrea metropolitana els nous horaris de pas de trens. Així mateix, també ha inclòs el calendari de servei previst fins a final d’any.

El canvi afecta a més de 700 calendaris i horaris, distribuïts en les 95 estacions i baixadors de la xarxa de metro, publicats en castellà i en valencià.

Amb aquesta modificació, Metrovalencia ha simplificat la informació en identificar el servei que es presta cada dia amb un determinat color. Els dies blaus corresponen amb el servei ordinari; els violetes amb els horaris del mes de juliol i Nadal; verd és el color triat per al servei intermedi de dissabtes; i roig per a diumenges i festius.

Els colors i el disseny dels horaris s’ha realitzat segons criteris d’accessibilitat per a aquest tipus de suports informatius, gràcies a les aportacions d’entitats com a Plena Inclusió i l’ONCE. Així mateix, en els colors triats s’ha tingut en compte l’opinió de les entitats i viatgers habituals que el mes de juny passat van participar en una reunió del Comité de Clients de *Metrovalencia, fòrum consultiu d’intercanvi d’idees i propostes.

En els nous dissenys s’ha integrat també l’horari del servei nocturn regular dels divendres, dissabtes i vespres de festius que presta *Metrovalencia des de finals de 2018. Al seu torn, s’han incorporat en el calendari de servei també amb una identificació pròpia i diferenciada de la resta de dies. També es destaquen els serveis de 24 hores que es planifiquen en jornades com a Nit de cap d’any, Sant Joan o Falles.

D’altra banda, l’empresa pública està treballant també en una nova disposició dels elements corresponents a les línies en servei, instal·lats en trens, parades i estacions, sota el nom de “termòmetres”.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia