El Bioparc ha celebrat este divendres la culminació del projecte ‘Acull un ocellet’ mitjançant una solta col·lectiva de diferents espècies d’ocells protegits, en la qual han col·laborat cinc centres valencians que acullen a joves amb diversitat funcional, a més de nombrosos voluntaris.

‘Acull un ocellet’ uneix benestar animal, cuidat de la naturalesa i donar una segona oportunitat a espècies aviàries protegides, com els falciots, que van caure entre el final de la primavera i el principi de l’estiu i que per a sobreviure han necessitat cures per a créixer, madurar i una vegada passat el procés tornar al seu medi natural.

En el projecte han participat voluntaris de centres especials, com a persones amb diversitat funcional, en risc d’exclusió social i discapacitats, a més de la Fundació Bioparc, el Col·legi de Veterinaris de València, la Fundació Acavall i Simbiosi Espai Ambiental i ha col·laborat la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica.

Els col·laboradors i els voluntaris formen un equip des del principi, ja que les gestions s’inicien quan comencen les mobilitzacions cap a centres de dia, com l’Associació Familiars Alzheimer València (AFAV), i romanen des de llavors units i involucrats per a millorar la qualitat de vida dels usuaris que acullen els ocells orfes i es contribueix a la consolidació de xicotets exemplars com els falciots, els avions o els passeriformes.

Sobre els voluntaris, la presidenta de la Fundació Acavall, Naza Hernández, ha explicat que “no tenen moltes oportunitats de demostrar el seu potencial i el seu talent, ni de retornar a la comunitat el que obtenen d’ella, llavors a través de la cura d’ocells orfes estes persones es col·loquen en un lloc diferent, passen de ser les cures a cuidadors i a convertir-se en ciutadans valuosos per a tota la comunitat”.

Així mateix, també s’ha assenyalat la importància de la implicació ciutadana en la protecció de la fauna i el medi ambient i la presidenta del Col·legi de Veterinaris de València, Inmaculada Ibor Martínez, ha manifestat que les entitats que han participat en el projecte defensen “la unitat entre el benestar animal, humà i del medi ambient i, en este cas, a través de la cura dels animals hi ha una sèrie de persones que es beneficien emocionalment”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia