El llibret dels Festes de Bétera 2019 ja està a la venda. Les Obreres i els Majorals s’encarreguen estos dies de vendre els 800 exemplars que s’han publicat perquè els veïns i veïnes de la localitat puguen llegir sobre les tradicions i la cultura de la nostra localitat, conéixer el programa de festes i a més col·laborar amb la festa gràcies als 10 euros que costa adquirir-lo.

Del llibret de 2019 s’han encarregat Josep Manel Campos i Andrés Alarcón els qui han treballat durant tot l’any per a recopilar la documentació necessària per a escriure els articles i aconseguir fotos antigues, “és un llibret pensat tant per a la gent més jove com la més major. Els més joves recordaran els estius de la seua infància amb les fotos i l’article dedicat a la fira i els més majors trobaran fotos d’antics comerços o de la desapareguda festa de Sant Isidre”, explica Josep Manel Campos.

Entre les seues pàgines trobem articles dedicats a recordar la figura de José Maria l’Aguatzil o de “Melitón” el Dolçainer de Bétera. També podem fer un recorregut fotogràfic per la festa a través de totes aquelles dones que van ser obreres en els anys acabats en 9 des de 1909 a 2009.

La música també està molt present en el llibre de festes d’enguany gràcies a un article escrit pel Centre Artístic Musical de Bétera que enguany celebra el seu 50é aniversari i de la figura del músic José Fuentes Alemany, “té un carrer a Bétera però molt poca gent sap qui és, nosaltres hem volgut recordar la seua figura i la seua història”, explica el majoral.

“També hem volgut retre homenatge a Amparo Sancho i Amparo Martínez que van ser obreres fa 50 anys. A través d’este article repassem com era la festa abans i com ha anat canviant fins als nostres dies”, explica Josep Manel.

Com cada any a través del llibret podem conéixer millor a les Obreres i Majorals d’enguany amb fotos que sobre la professió de cadascun d’ells i les activitats realitzades durant l’últim any, així com una reivindicativa imatge dedicada a la taronja valenciana i als seus llauradors que tan mala temporada estan travessant.

El Programa de les Festes 2019 també ocupa un gran nombre de pàgines. En elles els veïns i veïnes de Bétera podran descobrir els dies i horaris de cada acte, espectacle, concert, danses i activitats preparades pels festers d’enguany per a veïns i visitants.

Josep Manel ens conta que “elaborar el llibret ha sigut un treball dur, costa molt que tot encaix, que estiga ben escrit, que no hi haja errors, que tinga un bon contingut, boniques imatges… Ho hem fet amb l’objectiu que la gent el compre i el guarde a les seues cases com un bonic de record. Esperem que vos agrade”.

El President dels Majorals, Rafael Moreno, ha volgut agrair a tots els comerços que han col·laborat comprant publicitat i ha recordat als veïns la importància que el compren per a col·laborar amb la festa “ho hem fet amb moltíssim afecte i dedicació”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia