L’Ateneu de Bétera (plaça del Mercat, 5) va inaugurar el passat divendres, 26 de juliol, una exposició en reconeixement de Fina Inglés com a pintora. Les instal·lacions d’aquest espai abasten una especial retrospectiva de les diverses etapes de la trajectòria professional de l’artista (recull de premsa, el seu pas per París, els guardons i beques obtingudes, els diferents estils pictòrics…).

Així mateix, dins aquesta exposició es pot trobar un racó on també es recorda la figura del seu germà (l’escultor Ramón Inglés) amb una mostra d’alguns dels seus treballs.

A la inauguració d’aquesta mostra va assistir la mateixa Fina Inglés, la qual va ser acollida entre abraçades i aplaudiments. Seguidament, els assistents van passar a la terrasseta de l’Ateneu, on es va fer un repàs de la seua trajectòria i on Fina va tindre l’oportunitat de contar les seues pròpies vivències amb molt de gust.

Dins del repàs de la seua vida al Món de la pintura es va parlar de la seua beca per a estudiar a l’Escola Superior de Belles arts de Sant Carles de València, mantinguda fins a 1966, quan l’artista obtingué el títol de Professora de Dibuix.

Els seus inicis professionals van ser molt importants, guanyant-se una bona reputació entre l’elit dels artistes valencians. Durant l’any 1962 aconsegueix professionalment grans èxits, entre els quals es troba el primer premi de Pintura en el concurs d’Art Universitari de València i el Primer premi de Pintura en el IV Certamen Juvenil d’Art, sent seleccionada per a participar en la fase Nacional del mateix Certamen.

En 1965 Fina va ser Pensionada en “El Paular” de Segòvia pel Ministeri d’Educació Nacional, obtenint la Medalla d’Or per a pensionats del Paular.

Ja en l’any 1970, va ser becada pel Govern francés i l’Excm. Ajuntament de València per a la Casa de Velázquez de Madrid, que va ser prorrogada fins a 1972. Així, va participar en les exposicions col·lectives dels artistes de la Casa de Velázquez a Madrid i París en 1971 i 1972.

Entre els assumptes a recalcar, es va posar en relleu que Fina va destacar en una època on les dones pintor tenien poca visibilitat.

L’exposició romandrà en les instal·lacions citades fins al 30 d’agost.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia