L’equip de govern municipal ha fet públic el document en el qual es plasma per escrit el pacte de govern que PP, Mas Camarena – Torre en Conill i Ciutadans van signar el mes de juny per a la conformar un govern de coalició i governar la localitat de Bétera durant la Legislatura 2019- 2023. L’acord, publicat a través de la pàgina web, s’ha fet públic després que Compromís reclamara que es donaren a conéixer els condicions concretes de l’acord amb l’objectiu que la ciutadania poguera conéixer els punts íntegres.

“Este pacte expressa la voluntat de constituir un govern municipal amb l’objectiu de liderar el progrés de Bétera i la seua regeneració democràtica. El bon govern dels seus ciutadans sense distincions de raça, credo, renda o situació geogràfica, basant-nos en els principis de confiança, lleialtat i transparència”, així comença el document en el qual s’acorda que Elia Verdevío (PP) exercirà el càrrec d’Alcaldessa de Bétera durant tota la legislatura; així mateix Carlos Abad (Mas Camarena – Torre en Conill) serà el primer Tinent d’Alcalde i regidor d’Urbanitzacions i Eva Martínez (C’s) serà la segona Tinent d’Alcalde i la regidora d’Urbanisme.

El repartiment de butaques ja el coneixíem, però ara la coalició publica també els acords aconseguits en matèria d’obres i millores en el terme municipal de Bétera però sobretot a les urbanitzacions, on PP i C’s cedeixen tot el poder a Mas Camarena – Torre en Conill, “les actuacions urbanístiques, obres, actes, etc., que es vagen a desenvolupar a les urbanitzacions hauran de comptar amb el consens del regidor d’Urbanitzacions”, explicita el pacte en un dels seus punts finals.

Centre cívic 

En el primer punt s’acorda escometre el denominat centre cívic que, segons el document, “comprendrà una biblioteca, un saló d’actes, una sala per a jubilats, una sala per a la joventut, una oficina municipal, una reguarda de policia, condícies, una àgora exterior amb graderies parell espectacles a l’aire lliure, etc.; en funció del projecte que es redacte a aquest efecte pels tècnics municipals. Es col·locarà un cartell anunciador similar al que es va col·locar en l’anterior Legislatura en els terrenys en què es vaja a situar. A més del projecte s’anunciarà pels canals corresponents d’acord amb criteris de sostenibilitat, finançament just, equilibri pressupostari i millores pràctiques de gestió pública”.

La instal·lació d’un dispensari mèdic, tan demandat en l’anterior legislatura, també apareix en el document encara que sense concretar massa el projecte, “també en funció del que es permeta per la Conselleria de Sanitat en el seu moment”, explica.

El pacte acorda posar solució als problemes d’inundacions tant en el nucli urbà com a les urbanitzacions, “es resoldran els problemes d’inundacions existents, tant en Mas Camarena com en Torre en Conill, aplicant les solucions tècniques que aporten els Enginyers i Arquitectes Municipals”. 

Aigua 

La qualitat de l’aigua del municipi i la forma de pagament de la quota de l’EMSHI, són dos dels temes als quals més importància dóna l’acord.

“Quan prenga possessió el nou equip de govern a l’Ajuntament, s’iniciaran les gestions necessàries perquè es paralitze el cobrament de la quota EMSHI de la forma en què es ve cobrant actualment (repercutint-la íntegra i únicament als habitants de Mas Camarena i altres urbanitzacions), i passarà a pagar-les l’Ajuntament de Bétera, i es decidirà pels seus regidors si es reparteix en la totalitat dels seus habitants, o si per contra la sufraga en la seua integritat el propi Ajuntament. Quant a les quanties d’anys anteriors, s’aplicarà aquest punt de forma retroactiva en la forma que els tècnics de l’Ajuntament determinen”, determina el document.

L’acord determina posar solució als problemes de nitrats de l’aigua del nucli urbà i a les fugides en la xarxa. El que els tres grups polítics deixen obert és qui pagarà les complexes obres, “la forma de repartiment i de pagament de la solució dels nitrats i de les reparacions de les fugides de la xarxa haurà de ser acordada pels grups municipals i passarà a pagar-la l’Ajuntament de Bétera, i es decidirà pels seus regidors si es reparteix entre la totalitat dels seus usuaris, o si per contra la sufraga en la seua integritat el propi Ajuntament”. 

Un nou col·legi en Torre en Conill 

L’acord deixa clar que el nou col·legi de Primària es construirà “en els terrenys de Torre en Conill que responga a les mesures de grandària, capacitat, etc., dictades per la Conselleria d’Educació per a albergar les línies educatives aprovades”.

Una nova Ronda Verda, nous parcs i jardins per a Torre en Conill, una carretera Bétera – Mas Camarena pel nou traçat, solucions per a els problemes de trànsit a les hores d’entrada i eixida del Parc Tecnològic i Col·legi Mas Camarena o un concurs d’idees per a reformar el Passeig de l’Albereda, són sol alguns dels molts punts que s’inclouen en l’acord que pot consultar-se en la web municipal.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia