Renfe té previst cancel·lar 8 trens AVE i llarga distància en la Comunitat Valenciana amb motiu dels quatre dies d’aturs convocats per CGT per al 31 de juliol, 14 d’agost, 30 d’agost i 1 de setembre.
Foment ha fixat uns serveis mínims d’un 75 per cent com a màxim en les hores punta de Rodalia i del 50% per a les hores barre, encara que en la Comunitat Valenciana s’aconseguirà el 80% en les franges de major afluència.

Segons han informat a EFE fonts de Renfe, el dimecres 31 de juliol circularan 74 dels 82 trens de la xarxa d’AVE i llarga distància, per la qual cosa seran 8 els trens suprimits.

Així, dels 22 trens de llarga distància que haurien de circular entre Madrid i Alacant ho faran 20 en suprimir-se dues (un per sentit).

Dels 32 trens d’alta distància d’AVE, ALVIA i Intercity entre Madrid i València, se suprimeixen dos AVE i 4 Intercity.

No obstant això, els 22 trens (onze per sentit) Euromed i Talgo entre València i Barcelona no patiran cancel·lacions, igual que tampoc ho faran els sis que uneixen València, Sevilla i Màlaga.

Els aturs parcials convocats pel sindicat CGT està previst que transcórreguen entre les 12.00 i les 16.00 i entre les 20.00 i les 24:00 de cadascun dels quatre dies.

El sindicat, que considera els serveis mínims com a “desmesurats” per la seua escassa repercussió que en algunes línies arriben al 80%, reclama amb aquesta protesta un augment de la taxa de reposició i posar “fre”a l’externalització de serveis, així com un impuls a la promoció interna i a la conciliació.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia