La comissió fallera de la Gran Via del Sud celebra este exercici faller el seu 40 aniversari, i és per això pel que estan vivint un any molt intens. Dins de totes les propostes programades, esta és en una de les quals més s’ha estat treballant les últimes setmanes: la 1a Edició dels «Premis Bofilla».

Els guardons, que tenen caràcter simbòlic, busquen reconéixer la llabor de persones o col·lectius valencians de prestigi que hagen estat o estiguen compromesos amb la nostra festa i les nostres tradicions. Per tant, s’atorgaran dos premis anualment, que podran ser un individual i un col·lectiu, o ambdós individuals o col·lectius.

Les candidatures als premis, les presentaran els membres de la comissió major, amb més de dos anys d’antiguitat, i el president, acompanyat per un jurat de tres persones, designades per ell mateix, serà qui dictamine el veredicte anunciant-ho així públicament al mes de setembre.

Vicent Manel Miret, president de la comissió, s’ha mostrat molt content amb la iniciativa, i espera que tinga gran acollida entre el poble de Bétera i el món faller. «Els “Premis Bofilla” són una clara aposta per la nostra cultura i tradicions, per donar visibilitat a aquelles persones que més ho mereixen o ho necessiten, i per cohesionar més encara el teixit associatiu del folklore valencià».

Imprimir article
Comenta aquesta notícia