Com tots els anys el nostre periòdic ha citat a les quatre Obreres de Bétera uns dies abans que comencen les Festes de Bétera 2019 per a conéixer-les millor, conéixer les seues inquietuds i el que significa per a elles representar a la dona beterana.

No és fàcil que les quatre alhora troben un buit, però betera.com ha aconseguit reunir-les per a parlar amb elles llargament.

Mireia i Pau ja han acabat les obligacions amb les seues respectives carreres universitàries. Les dos coincideixen que ha sigut un any complicat en el qual s’han hagut d’organitzar molt bé per a poder dur a terme els estudis i l’obreratge. La vida social l’han deixat un poquet de costat per a arribar a tot, però els mesos han anat passant i ara ja només queda gaudir de les festes.

Mª Carmen i  Davinia són un grapat de nervis. Els seus sentiments estan a flor de pell. Estos dies acaben ja de treballar per a posar-se al 100% amb l’obreratge. Ha sigut un any complicat, elles han hagut de compaginar treball, família i festa, però ambdues coincideixen que ha valgut la pena.

Durant les entrevistes personals, que els nostres lectors podran llegir en betera.com els pròxims dies, a quasi totes se’ls escapen les llàgrimes en sentir les paraules de les seues companyes o en parlar elles mateixes de les seues famílies i amics, pilars imprescindibles de l’obreratge.

Entre elles hi ha una complicitat total. S’adoren i això es nota. No es coneixien de res i ara s’entenen amb només mirar-se. Les quatre han aconseguit encaixar a la perfecció i confessen que les parelles Obrera casada – Obrera fadrina no han pogut resultar millor. Mª Carmen i Mireia d’una banda, i Davinia i Pau per l’altre, “vam tindre la sort de caure amb la parella perfecta per a cadascuna de nosaltres”, confessen.

Als seus carrers ja es fa olor la festa. La decoració ha començat i ja podem veure els primers “gallardets” o “molinets” i els primers colors pintants a terra. Els seus familiars, amics i veïns s’han bolcat amb elles, “moltes vegades la gent que menys t’ho esperes és que més et dóna”.

Estos dies són un anar i vindre als modistes i modistes que els estan cosint els vestits, 8 llargs i dos curts. El vestuari és una part important de la festa, encara que les dues obreres casades afirmen que els vestits són secundaris, una cosa material i el que important és a experiència que els quedarà dins per a tota la vida.

Per a acabar este avanç vos direm que en el taller de les Palmeres Pau i Mireia ja han viscut les seues últimes proves i hi ha hagut moltes llàgrimes d’emoció, i de nervis. El dia 15 s’acosta.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia