El nou servei especialitzat ‘Orienta’ impulsat per la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives per a oferir atenció i assessorament al col·lectiu LGTBI, entra en funcionament este dijous a través de les seues tres oficines situades a València, Castelló i Alacant.

El servei d’assessorament i suport a les persones LGTBI ‘Orienta’ es prestarà tant de manera presencial com per telèfon i correu electrònic, i està dirigit principalment a lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals, així com els seus familiars i persones reunides que requerisquen d’una atenció específica vinculada a la seua realitat.

Les persones que formen part de ‘Orienta’ seran la cara de l’Administració valenciana “per a donar respostes a les diverses necessitats socials del col·lectiu des de la professionalitat però també des de la proximitat i el coneixement de la problemàtica a la qual s’enfronten”, ha explicat el secretari autonòmic d’Igualtat i Diversitat, Alberto Ibáñez.

Ibáñez ha indicat que entre els serveis que s’ofereixen també està: suport legal, orientació laboral i educativa, assessorament a persones migrants LGTBI i atenció i ajuda a víctimes de discriminació i delictes d’odi per LGTBIfobia així com a la violència en parella.

Per a enguany i el pròxim, la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives destinarà un total d’1.006.809 euros. En tractar-se d’un servei social especialitzat, s’integrarà en la Xarxa Pública Valenciana de serveis socials i d’atenció a la igualtat en la diversitat.

Les ciutadanes i ciutadans que vulguen sol·licitar algun tipus d’informació o assessorament poden dirigir-se a partir del dijous, 1 d’agost, a les oficines ‘Orienta’ que es troben en les tres províncies.

A Alacant, l’oficina està situada en l’avinguda de Jaume II, número 77. A Castelló les instal·lacions estan al carrer Riu Túria, 7. Finalment, l’oficina de València es troba al carrer República Argentina, 22.

Imprimir article

Comente esta notícia en el nostre fòrum polsant ací.