Distintes entre elles, a la vegada tenen moltes coses en comú: són dones, lluitadores, treballadores, amb autonomia pròpia, dedicades als altres i claus per a Bétera.

Parlem de dones que, rebran un homenatge molt prompte i, d’altres, que el rebran més endavant, tot i que tal vegada hui no ho saben encara. I és que per segon any consecutiu, s’ha tornat a introduir en la programació de les festes patronals un acte organitzat des de l’Associació Pro Casa de la Dona i que compta amb la col·laboració especial de les Obreres i majorals de 2019 i l’Ajuntament de Bétera des de diversos departaments (Alcaldia, Festes i Dona).

Sota el nom Dones Grans, es tracta de la segona edició d’un homenatge a dones que són, viuen o treballen al municipi i han destacat per la seua trajectòria laboral, personal, social, etc. al llarg de la seua vida. “Com són tantes les dones que mereixen aquesta menció i en les que es pensa, enguany hem tornat a triar una xicoteta representació per poder seguir més edicions amb aquest reconeixement i que totes tinguen l’homenatge que els correspon”, en comenta la presidenta de l’associació, Rita Teixidoo. Exactament, seran sis dones les que rebran aquest homenatge en la seua segona edició.

La finalitat d’aquesta iniciativa continua sent donar a conéixer el treball que les dones de Bétera han anat realitzant al llarg de la història conciliant la vida laboral amb la familiar. “Enguany també hem volgut comprendre tots els vessants: dones del Món de l’educació, la política, la cultura, el sector social, laboral, festes i tradicions… Per a reflectir tots els àmbits on aquestes dones es mouen”, explica Rita.

Es tracta d’un acte molt emotiu on queda convidada, a banda dels familiars de les homenatjades, tota la població. Des de l’associació organitzadora s’ha volgut remarcar que aquest certamen es vol perllongar al llarg dels anys per poder arribar a totes les dones. D’aquesta manera, si algú desitja aportar idees o noms per a futures edicions pot posar-se en contacte a Pro Casa de la Dona a través d’aquest correu: prodonabetera@gmail.com.

L’acte tindrà lloc el pròxim 14 d’agost a les 19.00 hores a l’Auditori de la Casa de Cultura. El dia 14 torna a ser l’escollit, intentant fixar-se com a cita ja ineludible al llarg del temps, dins les festes de Bétera. La jornada durarà màxim una hora, projectant-se un documental d’entrevistes a les dones protagonistes de l’homenatge i l’entrega de plaques i rams de flors a aquestes. De moment, es manté la sorpresa de les dones homenatjades fins que s’aproxime la data.

L’Associació ha comptat amb l’ajuda de diversos col·lectius, com ja hem comentat. “Un any més tornem a estar agraïdes a les Obreres i Majorals, ja que enguany tampoc han dubtat en donar el seu suport a l’acte integrant-lo dins la seua programació de festes i estant presents durant l’esdeveniment”, comenta la presidenta de l’associació. “Tampoc tenim paraules suficients per a tot el que ens estan ajudant des del consistori”, afegeix Rita.

Les Obreres i Majorals seran qui facen entrega d’algunes de les plaques commemoratives que s’entreguen a l’acte, al costat de les autoritats i de les membres de Pro Casa de la Dona. A més, C.S.C. Comunicación ha sigut l’entitat encarregada de la part de comunicació.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia