440 persones van acudir el dissabte a gaudir del tradicional Sopar d’Estiu que se celebra cada any el primer cap de setmana d’agost en la piscina i que inaugura de manera oficiosa les Festes de Bétera.

L’esdeveniment comença cada any a la vesprada, quan els majorals recullen acompanyats per la música de la xaranga, a les seues Obreres. En esta ocasió l’obrera casada Davinia va ser la primera a eixir de la seua casa, el seu vestit no va deixar indiferent a ningú. Molts amics i coneguts esperaven a la porta de la seua casa  per a veure eixir a la primera obrera enfundada en un mico d’encaix, amb cua. Original i atrevit. Davinia estava radiant.

Després l’atenció es va dirigir cap a la urbanització El Portó per a recollir a la primera obrera soltera. Pau amb un gran somriure va aparéixer a la porta per a saludar a les veïnes i mostrar-los el seu vestit abans que arribara la comitiva. La jove va lluir un elegant vestit groc, de línies rectes, gran obertura en la falda, muscle al descobert i un fi encaix que li donava un juvenil punt de colorit.

Mª Carmen va ser la següent a eixir de casa entre els aplaudiments de tota la gent que allí es concentrava per a esperar-la eixir. La segona obrera casada va triar un voluminós vestit de color rosa, amb un cos transparent adornat amb pedreria.  Finalment la comitiva es va dirigir a recollir a Mireia. La segona obrera soltera va triar un vestit en to blau amb un toc de violeta, un cos cenyit amb xicotets lluentons i una falda voluminosa ideal per a lluir durant el posterior ball.

Sobre les 10 de la nit començava l’acte de la piscina, en un entorn únic que com sempre havia sigut decorat per a l’ocasió amb flors, llums i fonts en la piscina. Per parelles van anar entrant els Majorals de 2019. Després va arribar el torn de les Obreres. Pau entrava del braç del regidor de Festes, Manuel Pérez; Mireia el cap a acompanyada del primer Tinent d’Alcalde, Carlos Abad. Per la seua part les obreres casades entraven del braç del President i Vicepresident dels majorals, Rafael Moreno i Javier Herrero.

L’Alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío, va anar rebent als protagonistes de la festa, tal com mana el protocol d’aeste acte, després va dedicar unes paraules a tots els veïns i veïnes del municipi, animant-los a gaudir de les festes, “són dies de gaudir de veïns, amics i familiars, desconnectar de la rutina i viure al màxim els deu dies de festa. Deu intensos dies per a recordar, on la pólvora, el color i la música, seran els protagonistes, i així serà quan alfàbegues, coets i confeti recórreguen cada racó de les nostres places i carrers”.

Per la seua part el president dels Majorals, Rafael Moreno, va voler agrair a totes les persones que amb el seu treball van fer possible el sopar de la piscina: tècnics i treballadors municipals, i especialment a la presentadora de l’acte, Carmen Sorlí, a qui va reconéixer la labor que fa cada any.

Després del sopar, les obreres acompanyades de quatre dels majorals obrien la pista amb el tradicional ball davant l’atenta mirada dels comensals.

Totes les imatges de la nit en aquest enllaç. 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia