L’Ajuntament de Bétera va celebrar ahir el ple ordinari del mes d’agost. Una sessió amb inicialment 19 punts dels dos d’urbanisme es van deixar sobre la taula per a poder esmenar objecció de la intervenció o completar amb algun expedient més. A la sessió van acudir tots els regidors menys l’edil de Vox, Fidel Valcarce.

Entre les novetats d’esta nova legislatura vam poder comprovar que els edils ja no beuen l’aigua botelles de plàstic sinó que tenen pitxers i gots de cristall, tal com va suggerir un dels veïns que assisteix habitualment al ple.

El principal partit de l’oposició, Compromís per Bétera, va ser qui va marcar el ritme del ple. Bona part dels seus regidors van intervindre i fins i tot, en algun dels punts, van ser ells els que van explicar el que s’estava aprovant, pel fet que eren qüestions que van deixar pendents abans de les últimes eleccions.

Ordre del dia 

Per unanimitat es va aprovar el Protocol d’Emergències de Mas Camarena. La regidora de Compromís, Raquel Puig, va preguntar quin seria el següent a realitzar-se i va suggerir la possibilitat que anara Vall de Flors a causa de la llunyania d’este nucli de població, a les contínues inundacions i a la possibilitat d’incendis. El regidor de Prevenció d’Incendis, Julio Inés (C’s), va assegurar que serien els tècnics els qui prendrien la decisió.

Durant el ple es va adonar del compliment de regla de despesa del primer trimestre, tal com marca la llei. El regidor de Compromís, Enric Álvarez, va incidir en la necessitat de fer un escrupolós seguiment de la despesa deguda a la gran quantitat d’inversions que hi ha en marxa en estos moments. La regidora d’Hisenda, María Segura (PP), va assegurar que estan dia a dia pendents de la regla de despesa.

A més també es va aprovar l’expedient de modificació de crèdit amb càrrec al superàvit del pressupost de 2018 per a la renovació de la xarxa d’aigua potable, tal com havia deixat l’anterior govern municipal, “era un projecte acabat que no podíem no portar-ho al ple”, va assegurar l’Alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío (PP).

El ple va aprovar també la modificació de crèdit necessària per a sufragar les millores del sistema informàtic de l’Ajuntament de Bétera. En este punt el regidor de Compromís va preguntar per la reubicació de serveis municipals amb l’objectiu de reduir edificis i per tant, costos. La regidora de Manteniment d’Edificis Públics, Eva Martínez (C’s), va assegurar que encara no tenen un pla de reestructuració i que estan oberts a les opcions que puga oferir l’oposició.

També per unanimitat es va aprovar el punt referit a la unitat d’execució de “El Terrer” del Pla General de Bétera. Últim pas per a concedir les llicències d’obres en esta zona urbanitzable de la localitat.

Durant el torn de precs i preguntes l’oposició va preguntar per la infecció bacteriana que afecta a 8 xiquets i que al principi apuntava a l’aigua de la piscina, encara que des del govern van apuntar que les analítiques han sigut correctes.

El regidor de Compromís, Jose Rodado, va intervindre per a donar algun consell que un altre i lamentar que el Dia de l’Orgull LGTBI la bandera es penjarà del revés i cap dels regidors del govern s’adonara.

Vídeo resumeixen del ple i intervencions dels regidors en el següent vídeo: 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia