L’equip de Bétera.com continua parlant amb les màximes representants de les Festes Patronals de 2019. Hui parlarem de Mireia Fuentes Moreno, 2a Obrera Fadrina, de qui recordem que la seua iaia (coneguda com la dona de Victoriano el carter) va ser Obrera Casada i la seua besàvia Obrera Fadrina.

Fa uns mesos, ella ens contava que havia estudiat Magisteri Infantil i ara estava cursant els primers anys de Magisteri de Primària i tenia al cap preparar-se per a opositar. “Em vaig adonar que hi havia agafat massa coses i tot a l’hora no podia ser i, per primera vegada he dit que no a determinats assumptes, per tornar a agafar-los una vegada passe la festa”, explica Mireia. “A partir de setembre, tornaré a centrar-me amb les oposicions de mestra i començaré a fer cursets que sumen punts per a les oposicions”, afegeix.

També cal tindre en compte que Mireia, durant tot l’any, ha estat treballant en un menjador i donant classes particulars i ara a l’estiu ha estat de coordinadora al Campus Multiesport del Poliesportiu de Bétera. “Ara hi he hagut de compaginar el treball de coordinació al Campus amb el treball de decoració del meu carrer per a les festes, ja que em gitava tard treballant al carrer i m’alçava prompte per a estar amb els xiquets”, indica aquesta jove.

En aquests moments, Mireia es troba ultimant alguns preparatius de cara a les festes. “Aquesta setmana com la tinc ja lliure del Campus Multiesport, la dedique per a rematar les coses pendents”, menciona.

La família continua sent un pilar fonamental per a aquesta Obrera. “Mon pare, ma mare i el meu germà Carles treballen de valent per a ajudar-me en tot. En especial, cal mencionar que el meu cosí Nacho estan treballant moltíssim al carrer. A més a més, tot i que la meua parella Javi no era una persona massa arrelada a la festa s’està implicant molt en diversos aspectes i és dels últims en anar-se’n del carrer mentre el decorem”, comenta. “I és que no tinc paraules per poder descriure tot el que estan fent tots ells per mi. Estic molt agraïda a ells i a les meues ties, perquè sense el suport de la família tinc molt clar que no es pot dur endavant una festa d’aquestes característiques”, declara molt emocionada.

La colla d’amics de Mireia també estan col·laborant moltíssim, des del primer moment. “Els meus amics estan portant-se molt bé, perquè tinc amigues que han començat a treballar d’infermeres i estan canviant els torns per poder estar amb mi els dies de festa i compartir aquests dies tots junts. M’han sorprés del primer fins a l’últim molt gratament”.

D’altra banda, Mireia ens dona a conéixer els dies que espera amb il·lusió. “El dia 15 és el que més espere. De fet, vaig fer-me fa uns dies l’última prova del vestit amb Les Palmeres i va ser un moment d’emoció i plor per a tots els que estàvem allí presents”, manifesta. “També m’agrada molt el dia 16, dia del retaule i la Coetà del Gos del 17 perquè m’encanta la pólvora”, prossegueix.

Igual que ja ens comentava Pau a la seua entrevista, Mireia coincideix a dir que “no haguera pogut tindre més sort amb les altres Obreres i amb la colla de Majorals”. “Erem quatre desconegudes que de sobte passarem a ser quatre amigues que anàvem totes a una. No es pot demanar més”, conclou la  Obrera Fadrina de 2019.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia