L’Associació Valenciana d’Agricultors (AVA-ASAJA) ha sol·licitat a Compromís que incloga la crisi agrària valenciana entre el llistat d’exigències de màxima prioritat que aquesta formació política està negociant de cara a donar suport a la investidura de Pedro Sánchez.

L’organització agrària ha informat en un comunicat que en l’últim curs la crisi agrària s’ha saldat amb unes pèrdues rècord de 439 milions d’euros per als agricultors i ramaders valencians.

Per això, ha lamentat que la crisi agrària no tinguera esment en els temes tractats en la reunió mantinguda ahir a València entre els dirigents de Compromís -la vicepresidenta del Govern valencià, Mónica Oltra, i el diputat en el Congrés Joan Baldoví- i del PSOE -el president del govern en funcions, Pedro Sánchez, el ministre de Foment, José Luis Ábalos, i el president de la Generalitat, Ximo Puig.

Segons el president de AVA-ASAJA, Cristóbal Aguado, “ens ha cridat l’atenció que un assumpte central en les campanyes electorals de Compromís, tant per als ajuntaments com per a la Generalitat, el Congrés dels Diputats i el Parlament Europeu com va ser l’agricultura, ahir el silenciara davant Pedro Sánchez”.

Aguado ha explicat que consideren importants els temes que es van tractar, però s’ha mostrat sorprés al saber que “les crítiques formulades per part de Compromís contra la concessió de l’acord amb Sud-àfrica o més amb Mercosur caiguen en sac trencat ara, quan la formació nacionalista té més força per a arrancar a l’executiu central un compromís explícit en defensa dels agricultors i ramaders”.

El president de AVA-ASAJA espera que Compromís no utilitze l’agricultura “únicament per a guanyar vots” sinó que, una vegada passades les eleccions i aprovats els nous equips de govern en les diferents administracions, “demostre amb fets que té una voluntat inequívoca de solucionar els problemes que tenallen al sector agrari tant a Madrid com ací en el Consell”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia