Bétera es prepara per al començament de les seues festes. Obreres, majorals i veïns ja estan ultimant tot el necessari per al dia 12 d’agost, dia en què s’inicien les festes del municipi amb la tradicional presentació en l’Albereda.

A poc a poc, els carrers engalanats van agafant forma, les “alfàbegues” altura i els protagonistes de la festa, obreres i majorals, tanquen els últims detalls perquè tot isca a la perfecció.

Encara que les festes realment comencen el dilluns 12 d’agost, el dia 11 ja hi haurà actes en el municipi, concretament, “L’entrada de la Murta”, que anuncia l’arribada de les festes de Bétera. D’uesta forma, i com cada any, obreres i majorals inauguren deu dies d’activitats omplint els carrers de música, olor i color.

Per a estos dies s’han organitzat diferents activitats on hi ha cabuda per a persones de totes les edats. Des de parcs aquàtics, una cordà infantil, play-backs i musicals infantils per als més xicotets, fins a tallers de pilota valenciana, “dansaes”, “*coetaes” o orquestres per a gaudir en família. Tot això sense deixar de pensar en la gent jove, que podrà gaudir d’esdeveniments com el concurs de paelles, la cavalgata de disfresses o les diferents sdiscomòbils que es realitzen durant tots estos dies.

Altres actes per a destacar són el mercat “Món Fantasia”, l’espectacular “Coetà del Gos” a càrrec dels Majorals 2019, i sens dubte, el dia 15, la festa gran de Bétera, on la “*Rodá de les Alfabegues” és l’acte protagonista en el qual obreres, majorals i les pròpies alfàbegues llueixen davant els ulls de tots els veïns del municipi i visitants, que gaudeixen entre música, confeti i olor a alfàbega d’una festa única amb més de 400 anys d’història.

Des de l’Ajuntament de Bétera, s’espera que tot isca tal qual està previst i que tant els protagonistes de les festes com tota la població en general puguen gaudir al màxim d’unes festes basades en l’olor, el color i la tradició.

L’Alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío, considera que “estes festes mantenen visca l’essència del nostre poble. Fan que perduren les nostres tradicions i arrels, i aconsegueix que els nostres sentiment estiguen a flor de pell”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia