La Conselleria d’Educació ha tret a licitació la instal·lació de 5 aules prefabricades per a l’IES Les Alfàbegues de Bétera per a poder admetre a tots els alumnes matriculats per al pròxim Curs 2019-2020. Els coneguts com a “barracons” s’instal·laran en les pròximes setmanes en un terreny continue a l’edifici principal i estaran integrades dins del recinte.

Tal com va explicar el regidor d’Educació de l’Ajuntament de Bétera, Manuel Chóver (Mas Camarena – Torre en Conill), dilluns passat al ple en ser preguntat pel públic assistent, “és cert que l’institut està massificat, hi ha el doble d’alumnes dels quals teòricament hauria d’haver per a estar còmodes i en condicions, en este moment continua creixent i això obliga a tirar mà de les aules prefabricades fins que estiga preparat el nou institut. És una anomalia no desitjada per a la qual haurien d’haver-se pres mesures anteriorment”, va explicar.

L’IES Les Alfàbegues està pensat per a atendre 800 alumnes i en estos moments hi ha matriculats més de 1.600 , “d’ací la urgent necessitat d’un institut nou que l’anterior govern municipal va posar en marxa però que està en mantilles”, ha assegurat Chóver a betera.com.

El més probable és que acabe la legislatura que acaba de començar i el nou centre encara no estiga acabat, “es va sol·licitar i va enviar a la Conselleria d’Educació l’avantprojecte al març d’enguany, per la qual cosa el problema no se solucionarà segur en els pròxims 3 cursos”, explica el regidor qui assegura que “ja s’ha demanat una reunió amb el Director General per a impulsar i activar el projecte de l’institut, que tindria prioritat sobre la construcció del nou col·legi, ja que fa una falta brutal per a atendre a tots els xiquets del nucli urbà i de les urbanitzacions de Bétera, però a més també els procedents de Nàquera i Serra”.

Les noves aules prefabricades no alleugeriran la massificació de les aules existents sinó que permetrà augmentar el nombre d’alumnes, “cada barracó podrà albergar a 25 o 30 alumnes, per la qual cosa el nombre de places augmentarà en unes 140”, explica el regidor qui assegura que, evidentment, este problema escapa de la seua gestió però que treballa a posar una solució des que prenguera possessió de la seua acta de regidor el mes de juny passat.

Manuel Chóver insisteix que la massificació es podria haver evitat si hi haguera hagut planificació, “si s’haguera estudiat l’evolució dels alumnes en educació bàsica s’haguera vist la necessitat de places  i per tant, sol·licitar el nou centre molt abans a la Conselleria d’Educació per a no arribar a la situació en la qual ens trobem”.

El nou institut es construirà en el polígon 33, que està en la carretera de Sant Antoni, molt prop de La Conarda, en un terreny municipal de més de 27.000 m2 que va determinar l’anterior equip de govern i que la Conselleria d’Educació ha acceptat. Segons Manuel Chóver “estos terrenys són els únics de propietat municipal en tot el poble que reuneix els metres que requereix i per tant serà allí on es faça”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia