La Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública ha ampliat en cinc dies hàbils més el termini per a sol·licitar el conegut com Programa 500. Aquest és el pla d’ajudes de 500 euros mensuals perquè joves titulats de fins a 30 anys puguen preparar-se oposicions al grup A de la Generalitat Valenciana.

D’aquesta manera, tots aquells que estiguen interessats en aquest programa de beques tindran de termini fins divendres que ve 16 d’agost per a sol·licitar-ho per via exclusivament telemàtica a través d’aquest enllaç: consultar ací.

Tal com consta en la convocatòria d’aquestes beques, amb la finalitat de reduir les càrregues administratives, a les sol·licituds no s’adjuntarà cap documentació en aquesta fase, la qual serà requerida posteriorment i únicament a aquelles persones sol·licitants que la comissió de valoració determine mitjançant la publicació dels llistats provisionals i en funció de la puntuació al·legada.

El Programa 500 és una iniciativa de la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública per a la concessió d’un màxim de 500 beques de 500 euros al mes durant un any per a contribuir en les despeses ocasionades per la preparació de les proves selectives per a l’accés als diferents cossos o escales del grup de classificació professional A de l’Administració de la Generalitat inclosos en les ofertes d’ocupació pública de 2017, 2018 i 2019 per a personal de l’administració de la Generalitat.

El termini d’obertura de sol·licituds coincideix amb les primeres convocatòries a places del grup A d’aquestes ofertes d’ocupació pública de les més de mil de torn lliure (procediment ordinari i estabilització) que estan previstes fins a finals d’any i al llarg del següent.

Poden optar a aquestes beques aquells titulats universitaris de llicenciatura o grau, joves de fins a 30 anys, de nacionalitat espanyola o de qualsevol dels estats membres de la Unió Europea i que estiguen empadronats en la Comunitat Valenciana almenys cinc anys dels últims deu. Els aspirants hauran d’acreditar un bon expedient acadèmic i la seua situació econòmica conforme a uns barems que es poden consultar en la convocatòria publicada en el DOGV el passat 25 de juliol i que es pot consultar ací.

D’altra banda, també serà condició per a optar al Programa 500 el comptar amb la direcció d’un centre especialitzat,així com una persona preparadora per a orientar el procés de preparació.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia