El dimecres es produïa una fuga per la zona de l’Albereda que es va intentar solucionar ràpidament per part dels lampistes municipals però no va ser possible. Per això, tal com ens han explicat des de la regidoria de l’Aigua, ahir dijous es va decidir tallar l’aigua potable en alguns carrers de 8 del matí a 8 de la vesprada, però finalment va haver complicacions i els treballadors es van veure obligats a tallar l’aigua en tot el nucli urbà de 14.00 a pasades les 20.00 hores.

I així va ser. Encara que primer es va anunciar a través d’un bàndol inserit en l’App que el tall del subministrament afectaria la Plaça Luis Reig, a la Avinguda de l’Oest, el carrer Llíria i als camins Alcubles i La Torre, al final un altre ban anunciava el tall en tot el nucli urbà i que de no sorgir imprevistos el servei es restabliria al llarg de la vesprada.

Finalment l’aigua tornava a córrer per les canonades sobre les 21.00 hores, encara que en algunes zones no va arribar fins a passades les 22.00 hores i en altres fins les 00.00 hores pel fet que la pressió va tardar a arribar a tots els comptadors i a totes les canonades.

Falta de comunicació

Després de més de 8 hores sense aigua, els veïns lamentaven la falta d’informació que havia oferit l’Ajuntament de Bétera a la població.

Des de la regidoria ens han confirmat que no va haver ban tradicional a través de la megafonia pels carrers del poble perquè no va haver temps per a fer-ho, per això es va decidir fer-ho a través de l’aplicació per al mòbil, “per a fer un ban es necessita previsió i no va haver temps. La fugida va ser imprevisible i ens vam veure obligats a tallar l’aigua sense previ avís”, explica Eva Martínez (C’s), regidora de l’Aigua que comparteix regidoria amb amb Carlos Abad (Mas Camarena-Torre en Conill).

Tampoc es va anunciar el tall d’aigua ni el motiu d’este tall a través de les xarxes socials de l’Ajuntament, Facebook i Twitter.

Fuga arreglada

Finalment els dos lampistes municipals i el personal d’obres aconseguien atallar la fuga, “el problema va ser més gros del que semblava en principi. Això és la conseqüència de la falta de manteniment en la xarxa de l’aigua potable del nucli urbà. El problema ve des de lluny, no de l’anterior legislatura, sinó de molt abans”, ha puntualitzat la regidora de l’Aigua, que ha demanat disculpes als veïns i veïnes afectats per la falta de subministrament.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia