Les Festes Patronals de Bétera ja estan pràcticament ací. El pròxim diumenge tindrà lloc la popular entrada de la murta i per saber com van els preparatius per part de les Obreres i Majorals de 2019 hem parlat amb el President dels Majorals 2019, Rafa Moreno López.

“Una vegada té lloc el sopar de gala de la piscina ja podem dir pràcticament que estem en Festes. Aquesta setmana ha sigut la més estressant, ja que has d’anar acabant les pintades de carrers i ultimar tots els preparatius i amb l’entrada de la murta ja comença tot”, especifica Rafa.

Cal dir que aquest és per segona vegada Majoral i les dues vegades ha jugat el paper de President. La primera vegada va ser en l’any 2016, al costat d’altres majorals que en 2019 també repeteixen. Aquell exercici va ser clau, donat que les festes s’havien quedat sense colla i un grup de veïns de Bétera es van unir perquè el poble es quedara sense Festes. “Aquest any ha sigut diferent del primer perquè totes les coses s’han agafat amb molt més temps i tot s’ha pogut preparar molt millor. L’any 2016, sense un any previ de res, fou tot molt més afanyat. En quatre dies es va haver de muntar el barracó i vam anar amb tot un poc a contrarellotge, cosa que enguany no ha passat”, declara el president de 2019.

Aquest any, ja està tot organitzat i preparat. “Aquesta última setmana ha servit per a concretar els quatre assumptes que faltaven. Per a l’ocasió s’han organitzat diversos grups, els quals cadascun s’encarregava d’una cosa”, comenta.

Rafa vol agrair tota la col·laboració que hi ha hagut enguany per part dels ciutadans i ciutadanes. “A escala general la col·laboració hi ha sigut molt bona. La gent ha comprat moltes targetes i loteria i tota Bétera s’ha bolcat molt en ajudar-nos”, comenta. “D’altra banda, també estem molt contents amb les nostres quatre Obreres. No haguérem pogut tindre més sort amb elles.”, afegeix. “La colla de Majorals d’enguany també hi ha sigut molt bona. La majoria ja es coneixíem i alguns han repetit de l’any 2016, tenim ja molta confiança entre nosaltres”, prossegueix.

Així mateix, Rafa reconeix que el seu paper és el més complicat degut que “no és fàcil manar i tindré contents a tots”. “Mai puc dir que d’aquesta aigua no beuré, però pense que amb aquests dos anys ja he tingut suficient com a president. He sigut President de Falla i no té res a veure. Ser president de Majorals suposa molta més feina i responsabilitat i, a més, deixar de costat un poc a la família. Tinc quatre fills i dos d’ells xicotets i la meua dona s’està encarregant de tot i sent molt comprensiva”, manifesta.

En aquest sentit, el President dels Majorals destaca la importància de dues peces fonamentals en la festa: “La Majoralia consta de dos pilars importants perquè es puga portar endavant. D’una banda, sense el suport de la família és quasi impossible ser Majoral i l’abonat a la festa és també crucial”, clarifica.

Parlant ja dels actes festius, Rafa ens fa saber quins són els seus actes preferits. “Els dos dies més claus per a mi són els de la pólvora i el confeti. La cordà i la coetà del dia 16 sense ser Majoral la pots disfrutar, però la coetà del gos i el confeti no pots disfrutar-ho si no eres Majoral. Les sensacions que vius en aquests moments són indescriptibles”, indica amb emoció.

Per a finalitzar, Rafa convida “a totes les veïnes i veïns de Bétera i d’altres municipis pròxims a gaudir de les Festes d’enguany, ja que hi ha una programació molt completa per a totes les edats i gustos”.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia